Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Cors Ent
100lvl+ palek to maszyna.
moze i sorcek bije mocniej - ale ma malutko hp łatwo go zabic,
moze i rycek ma wiecej hp - ale co z tego jak hity za 50-70 max bedzie robic.
100lvl Paladynek to maszyna co bije po 200hp+ z SD, i przy 1100hp i duzej predkosci biegania naprawde niełatwo go ubic.
Palek Ownz 
|
No niezgodze sie z toba

z paru powodow:
1. Rycerz na wysokim lvl bije BZRDZO mocne hity na paladynach, wydaje mi sie ze to minimum jest ok 70, a trafiac bedzie prawie caly czas bo palk niem a tarczy
2. Druida i sorca takze bedzie bil minimum za te 60, moze nie tak czesto jak palka bo wkoncu ta tarcze trzyma ale co mu da shielding 25. Zauwazylem ze tarcza przy slabym shieldingu naprawde sie za wiele nie przydaje, sluzy jedynie do zablokowania ataku rycka tzn doprowadzenia do miss atak, ale jak juz przygrzmoci to pozadnie
Zauwazylem ze uzytkownicy wypowiadaja sie w stylu:
Pal pokona tego, tamten tamtego a ten utlucze tego jak dziecko....
Wydaje mi sie ze to jest zle rozumowanie, kazda profesja ma wkoncu silne i slabe strony. Ale profesja ktora ma najslabsze szanse (zalezy od wielu waronkow) jest rycerz. Trudno takiemu dogonic innych (bo chyba niema utani gran hur), ale nawet jesli odstep bedzie utrzmywany do biedny rycerz nawet 1 nie uderzy. Jednak moglby by on urzyc glowy( rycerze niepotrafia

) i np: "zakampowac", "zaczaic" lub poprostu schowac sie za najblizsza skala.
O ile mi wiadomo runami i boltami nie mozna przez skaly strzelac
Moglby on takze zagonic w jakis kat..., lecz nie zawsze sie to udaje.
Tak jak w/w to zalezy od wielu czynnikow(glownie od ilosci UH

)
Pisze tylko na temat knighta bo gram tylko nim i nie bede sie wypowiadal na temat innych profesji