H.W.D.P ?.... poprostu kretyństwo.
Wiadomo, policja nigdy w żadnym kraju niebedzie lubianą instytucją. Jednak niezapominajmy że żyjemy w kraju gdzie patologie, chamstwo, prostactwo, agresja (może nazwe to słowem - dresiarstwo

) są coraz częstrze.
Tak wiem...wśród policjantów też się zdażają patologie...nie jest to częste tylko poprostu medialne. Sprawa jest prosta... jak samolot doleci z W-wy do Paryża to nikt o tym nienapisze ale jak sie rozbije...wszyscy o tym szumią... podobnie jest z Policją. Jak czasem jakiś policjant zrobi cos zle to wtedy zawsze jest szum medialny.
Krzyczycie HWDP, narzekacie na Policje... a co sie stanie jak was pobiją, okradną ? rzecz jasna pobiegniecie na policje ( no chyba ze jakis zatwardziały kretyn dejdize do wniosku ze to i tak nic nieda... możliwe....ale z takim podejsciem to w tym kraju nic niezmienimy).
Moim zdaniem Policja i tak jest zbyt łagodna. Jak sie czasami widzi grupy drecholi na ulicach (pomijam stadiony) to aż sie prosi wyłatywać tych debili i nie tomfą w łeb ale mu ten łeb odstrzelić ( i niechrzanic mi tu o resocjalizacji )! Poprostu ludzie muszą się bać policji.
Tak samo nastawienie ludzi do policji musi sie zmienić. Podstawa bezpieczeństwa polega na prewencji, a niestety 90% ludzi ma to gdzieś.... ale nażekać ze policji niema nigdy gdzie potrzeba to zawsze potrafią ...a zadzwonić pod 997 to cieżko??
Jakiś geniusz tutaj napisał że liczy sie jakich masz kolegów ( czy cos takiego) ...no to fajne podejście....koledzy to pewno mają hobby dać komuś w pier**l co nie??
Kilka razy byłem świadkiem jak sie "bawią" kibice mojego lokalnego klubu...znanej i lubianej Lechii Gdansk

szkoda że policja niejeźdiz w środkach komunikacji miejsckiej ...tak by miasto zaoszczedziło na remontach autobusów, tramwają etc.... no niemówiac o tym ze to bydło okrada ludzi....
Szczytem absurdu był widok ok 12-13 letniego dzieciaka w koszulce hwdp....DZIECKO!!!! CO CI POLICJA ZROBIŁA!!!??? KLOCKI LEGO ZABRAŁA!?
Tak ja tez miałem nieprzyjemnosci z policją typy zaśmiecanie, picjie alkoholu w miejscu publicznym etc...no ale trudno... ostatecznie to nie wina policji(chociaz powinni niektóre rzeczy traktować z przymróżeniem oka)...jak kiedys dostaniecie mndat za chlanie to zamiast krzyczeć hwdp, lepiej zapytajcie rodziców dlaczego głosowali na AWS w 1997
I błagam!! niepisać mi tu o jakims przemku czaji otym ze kiedys wam cos policjia nieslusznie zrobila bo juz napisałem, patologie zdażają się wszędzie!!!!
I APEL DO POLICJI!!!!!!!!!! LEJCIE ZŁODZIEJJI< DRESIARZY I NAJLPIEIJ TAK ZEBY TRAFIALI NA WÓZEKALBO DO PIACHU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....wtedy juz niczego złego niezrobią.
ja jakoś mam 20 wiosen na koncie i wiekszych kłopotow z policja niemiałem......a jak ktos prowokuje to potmem sa własnie komentarze w stylu hwdp
zresza chyba każdy z nas chce żytc w bezpiecznym kraju...jak za 30 lat to wasze dziecko zostanie pobite lub okradzione to zapewne bedziecie inaczej nato patrzeć...ja tego niechce....a jak jesteś natyle głupi( niepisze tu do zadnej konkretnej osoby) i twój mózg niepotrafi tego logicznie przetworzyć to sie lepiej powieś.... zrobisz społeczeństwu przysługe