Ja tez mialem ten sam problem. "przeprowadzalem" sie w kolko. opisze co wiem o tych miastach w ktorych mieszkalem:
Thais - Ladne domki, dobre miejscowy do expienia/trenienia (mintwallin, resp guardow i cycow na poludnie od miasta), troche zle bo niema gdzie afkowac ;P.
Carlin - 1 wieelki plus: bardzo duzo ludzi, a szczegolnie hlvli. ciagle jakies exori testy, ganiaja sie pk lv 100~. poprostu smiesznie jest =].
Venore - Na PoH Blisko, na dragi, super jaskinia z rotami, orkami, swamp trollami, bardzo dobre miejsca na afk.
Kazordoon - Blisko na dwarfy czy to trenic na zwyklych, czy poexpic na guardach. 1 minus: cholernie pomotane miast

.
Ab' dendriel - Mi osobiscie zwalone miasto, nic niema, niewiadomo gdzie sa sklepy, itp. nigdy tam niemieszkalem.
Edron - Miasto stworzone dla hlvli. wiadomo czemu. na polnoc cyclopolis, i super respy necro, hero, demonow, etc.
Darashia - moze byc nawet. fajne miejscowy do expienia (wielka jaskinia rotow) i do afk.
Ankrahmun - Pare fajnych respow dragow, stone golemy, scaraby w piachu ;P jest taka duuza jaskinia z mumiami etc. wiecej o tym niewiem
To by bylo na tyle

Mam nadzieje ze chociarz troszke ulatwilem wybor miasta.