Temat: Cheaty...
Zobacz pojedynczy post
stary 20-05-2005, 13:23   #35
Level
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 18 05 2005

Domyślny

Ja bym spojrzał z innej strony na to zagadnienie.

Różnego programy ułatwiające gre sa poprostu wynikiem zapotrzebowania na nie. Nie bede mówił czy ich uzywanie jest złe czy nie. Do CipSoftu nalezy tak skonstuować gre żeby eliminować takie programy lub nie...no,ale jeżeli na serv. GM pojawia się raz na miesiąc to niech nikt nie ma preensji,ze takie programy są uzywane. Na tym forum padło kilka dobrych propozycji jak ograniczyc tego rodzaju programy,ale widocznie GM się nie chce.

Do uzywania takich programów może zachęcić niejako samowola na serv. bo gdy bezkarnie pekuje się 8lvl przez temple , którzy ledwo wyszli z rooka to cos tutaj nie gra. GMa gówno obchodzi,ze mase low lvl jest pekowanych bez powodu. Pozatym nie kazdego stac na pacca, nie każdy ma hlvl kumpli...więc korzysta z takich programów, które dają choć troche przewagi.

Ja aktualnie używam MU, przważnie mam jedną postac do walki fizycznej,a druga magiczna. Ktoś powie,ze to nie fair itp. nie wiem, może..., ale grając MU musze zwracac uwage na dwie postacie, żeby mi np. sorca nie zabili i musze swoim np. knightem expić,a ustawic okienka tak,zebym widział 2 postacie jest trudne (to jest pierwsze utrudnienie), pozatym wtedy tibia mi wolniej chodzi i mam duże lagi, więc oprócz bana sa tez minusy MU. Jeżeli miałbym 3 postacie to wogle miałbym lagi na maxa i musiałbym ryzykować swoje postacie i mieć nadzieje,ze nikt ich nie ruszy.

Wielu mówi, że uzywanie takich programów psuje gre...a czy zastanawiałeś się ile run, które kupujesz powstały dzieki takim programom? Przeciez grac druidem lub sorciem i robic tylko runy na sprzedaz to istny masochizm. Gdyby nie było takich automatycznych runemakeów to ceny run poszybowały by w góre o kilkaset procent, dla mających bogatych hlvl pewnie urozmaiciło by to gre...ale nie jesteście sami, są też low lvl, których nie stać byłoby na kupno np.bp UH za 5-6k. Działa tutaj prawo popytu i podaży. Wiekszość graczy któzry wytrenowało sobie postacie na hlvl bedzie sądziła,ze to nie uczciwe. Ha ha...a uczciwe to,że mojego 8lvl pal goni 30 lvl sorc?

Tworzac Tibiem CipSoft ustanowił pewne reguły i prawa...ale przecież społeczność Tibi to realni gracze i oczywistym jest,ze pewne postrzeganie prawa i reguł bedzie się ewoluowało.

aha jeżeli ściagacie takie programy nawet z jakiejkolwiek strony to przeskanujcie to dobrym antyvirem. Ja ściągnałem z forum gdzie powszechna jest opinia,że w ich download nie ma keyloggerów itp. były
Level jest offline