Ja mam pomysl taki ze: gracz odrazu jak sie wloguje niech wyrzuci wszystko co mam przy sobie jedynie niech se zostawi baga i tego cluba aby miec capa i niech idzie na rabbity deary i sheepy(aby uniknac pierwszego starcia z ratami z nieciekawym eq i nie denac), meat'y i ham'y trzeba sprzedac w sklepie, po uzbieraniu okolo 120gp(niecala 1h chodzenia) nalezy kupic se mace albo sworda i plate shielda.Potem udac sie dokanalow i zabijac raty do 2 leva. Na ratach potren se skille do 15/15(skille te zrobi sie w 2h mze mniej zalezy jaki kto ma talent

). z ratow powinienes uzbierac na chain armora, potem zbierz zarcie i sprzedaj tak aby miec z 40 gp i kup se helm(viking albo legion helmet).Gdy masz te skille i eq idziesz na trole(jak ktos nie wie gdzie to niech skorzysta z mapy respawnu
http://www.tibia.pl/map.php?map=respawn). na trolach poexpijcie do 4 leva powinny wam wypasc z nich leather buty i lina.Rowniez mozliwe jakies itemy kture potem sprzedajecie.Gdy sprzedales itemki udaj sie na orki,pajaki,wilki,bugi(spokojnie se z nimi poradzisz)i tak doepij do 6 leva.Skille napewno przynajmniej o 1 skoczyly(czyli mamy np.16/16 lub wieksze)Teraz wszystko ltwo pujdzie i z kasa ze wszystkim.Chodzcie se na skieletony z kturych jest super kasa bo dpoia sword'y,maczugi,viking helmety,brass shieldy a z nich jest fajna kasiorka na rook'u(na skieletony radze sie udac na polnocny-wschod to takie 3 groby ta nizsza czesc tego srodkowego nalezy rozkopac radze tam isc poniewazna polnocno-zachodniej czesci wyspy na samej gurze sa 2 orki spearmany i z 2 orki dlatego jest duza szansa ze mozna poprostu zdechnac), A wiec spokojnie chodzcie se na skieletony na polnocny wschod zbierajcie se kase ile wam sie bedzie chcialo. Jak wam sie znudzi to doexpijcie do 8 leva na pajaczkach bugach wolfach rolach orkach.jesli ktos chce sie na rooku pobawic to wypadalo by se zrobic wieksze skille i uda sie na minosy wykonac jakies questy.
Nie wiem ale z minosow jak pisze ze wypada poison daggera (niezwykle zadko)tak wiec jak ktos sie pobawi z minosami to moze mu dropnie ten poison dagger(ma ATK:18 DEF:9)a to byloby znakomicie jak by sie komus udalo go zdobyc. Tylko nie wiem moze na rooka zrobili tak z on poprostu nie wypada z tych minosow.
OK dzieki staralem sie jak moglem kazdy zrobitak jak bedzie chcial.
Miki Lopez
Char:
Server: Solera
Miki Lopez
8 lvl 6mlvl
33/29
Najsilniejszy Potwór Solo:
dwarf guard
Najsilniejszy Potwór Team
orc warlord