Żaden człowiek w imie żadnej sprawiedliwości nie ma prawa odbierać drugiemu człowiekowi życia. Mówcie sobie, że oni odebrali, mówcie. A potem mówcie jakimi to katolikami jesteście...
Po prostu zabijanie drugiego człowieka w imię sprawiedliwości jest tak samo zbrodnią jak każde inne zabójstwo. Są inne sposoby 'karania'. Tyle, że coś takiego jak kara nie ma racji bytu. Powinna być terapia i przystosowanie do życia z ludźmi, a nie kara.
EDIT
@DOWN
Znasz kogoś kto był w więzieniu czy się na telewizji opierasz?
Mój brat siedział 9 miesięcy za handel bronią i musze ci powiedzieć że to było najgorsze 9 miesięcy w jego życiu. A w dupsko nikt go nie rżnął bo w mieście był znany, nie wiem czy pedofil by wytrzymał tam dłużej niż miesiąc.
PEDOFILIA to jest choroba sklasyfikowana przez psychiatrów, powinno się ją leczyć.
Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Psychiatria - Adam Bilinkiewicz, Jerzy Landowski, Piotr Radziwiłłowicz
Pedofilia - zaburzenie polegające na występowaniu przez conajmniej 6 miesięcy fantazji lub zachowańseksualnych związanych z aktywnością seksualną w stosunku do dzieci przed okresem pokwitania.
|
Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez DSM-IV
pedofilem może być osoba, która ma minimum 16 lat lub jest conajmniej 5 lat starsza od dziecka będącego obiektem aktywności seksualnej. Jest to najczęstsza parafilia i w 95% stanowi ona akty heteroseksualne a w 5% homoselsualne
|
Dodam że DSM-IV to rodzaj klasyfikacji wieloosiowych opisujących pacjenta w wielu obszarach. Jaki numer w tej skali ma pedofilia, tego nie udało mi się znaleźć.
@MATEK
A kto powiedział że jestem wierzący? Mówię to do większości krzyczących za karą śmierci a uważających się za katolików. Ja nie wierzę w boga ale wierzę w wartości międzyludzkie.