Zobacz pojedynczy post
stary 29-05-2005, 20:17   #30
Matek
Użytkownik Forum

Matek's Avatar

Data dołączenia: 21 09 2004
Lokacja: Węgorzewo/Gdańsk

Matek ma numer GG 3933509
Domyślny

Cytuj:
Ale ty jestes glupi... wiesz co to znaczy wiezienie ? 20 lat pierdla jest gorsze od kary smierci...
A skad to wiesz??

Moim zdanie kara smierci powinna byc wprowadzona. Ale tylko na takie przestepstwa jak gwalty, morderstwa i olewanie mojego zdania. Wiem, ze wiezienie jest gorsze, ale silne osoby odnajda sie w nim i bedzie im calkiem, calkiem. Wiezniowie to spolcznosc, gdzie slaby ginie a silny rzadzi (tak mi sie wyadaje).

A gdyby wprowadzilo sie kare smierci moze odstraszylo by to potencjalnych mordercow/gwalcicieli?? Pozatym gorsze od siedzeniea w pierdlu moze byc wlasnie oczekiwanie na smierc. Przeciez nikt nie musi skazanemu mowic, kiedy wykonaja wyrok

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mejlun
Żaden człowiek w imie żadnej sprawiedliwości nie ma prawa odbierać drugiemu człowiekowi życia. Mówcie sobie, że oni odebrali, mówcie. A potem mówcie jakimi to katolikami jesteście...
Po prostu zabijanie drugiego człowieka w imię sprawiedliwości jest tak samo zbrodnią jak każde inne zabójstwo. Są inne sposoby 'karania'. Tyle, że coś takiego jak kara nie ma racji bytu. Powinna być terapia i przystosowanie do życia z ludźmi, a nie kara.
A uwarzasz, ze zabranie czlowiekowi wolnosci jest katolickie?? W pewien sposob pozbawiasz go wolnej woli - co w sumie jest rownoznaczne z pozbawieniem czlowieczenstwa. Czlowiek staje sie zwierzakiem zaleznym od humoru klawisza/naczelnika. Nie decyduje o sobie. Po pewnym czasie zostaje pozbawiony tozsamosci.
Uwazasz, ze to godne 'katolika' - przeciez pwiedziane jest "szanuj blizniego swego'!!!!

Sprawiedliwosc nie ma nic wspolnego z wiara;] Popatrz w przeszlosc - na 'sprawiedliwosc' Boga;]

"Miła, błagam, nie zrozum mnie źle
Kocham cię tak jak swoje przestworza pokochał wiatr"

Moj jogger
Matek jest offline   Odpowiedz z Cytatem