Zobacz pojedynczy post
stary 30-05-2005, 17:34   #16
kagan
Użytkownik Forum

kagan's Avatar

Data dołączenia: 15 09 2003

Domyślny

A ja tylko dopowiem to:

Teraz każdy wie jak jest w Polsce, wiadomo też jak było kiedyś, nie mówie tylko o czasach hitlerowskich, kiedy to jeden człowiek chciał czynic w jego mniemaniu dobro (podkreślam wyrazy "w jego mniemaniu") , ale tak czy inaczej ZAWSZE było coś do poprawienia, zaczynając od początku istnienia człowieka, zawsze były przestępstwa. Grecja, rzym i cezarowie, Aleksander Wielki... tam zawsze było coś nie dobrego, tak jak teraz... swoja drogą to ciekawe że ludzie uważaja że kiedyś było lepiej, a teraz cały czas jest gorzej... ale to właściwie dobrze, bo za jakieś 30-70 lat o tych czasach też bedą mówić "Stare dobre czasy", wiec nie jest najgorzej.

A pozatym...

"CO SIĘ DZIEJE Z TĄ POLSKĄ?
CO TO ZA CZASY?"

Czasy jak każde inne, jest coś dobrego, jest coś złego i skoro jeszcze żyjemy to nie jest najgorzej.

A co do "co się dzieje z tą polską"

Odp. dla mnie jest podobna, polska to naród, naród to ludzie, a ludzie się tak bardzo nie zmienili od początku istnienia. Mało jest takich co poświęcą swoje dobro w sprawie publicznej, każdy jest w jakimś stopniu chciwy, każdy ma wady... więc polska, czyli naród, jest taka jaka była zawsze. Bo tacy są i byli ludzie. (nie napisałem są , byli i będą bo zawsze jest jakiś mały % na to że ludzie odpowiedni będą na odpowiednich stanowiskach)
kagan jest offline   Odpowiedz z Cytatem