Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Nie wiem ale podejrzewam, że jestescie katolikami a przykazanie brzmi "NIE ZABIJAJ!" i w kazdy sposob jaki sie go popelni jest to grzech nie ma czegos takeigo jak mordowanie w imei sprawiedliwosci - powinny byc wporwaodzone rozne kary np  edofili wykastrowac, koles ktory uciol reke siekiera powinni mu zrobic to samo i wsadzic na 5 lat do kamieniolomow i zeby ch/harowal z 8 godzin dziennie w bezinteresowny sposob w pomocy dla panstwa badz budowaniu budynkow za free... takiemu dac zarci i z jedna reka by poginal na budowie... Dzisiejsi ludzie sa psychopatami... i nic tego nie zmieni procz zamkniecie ich w pierdlu i zeby byli leczenie przez psychiatryka. Na każdego morderce moglby przypadac jeden morderca ,ktory wie ze zrobil zle i chce zaczac normlanie zyc. Jeden mądry św. powiedizal kiedys:"Gdbyście wiedzieli ile znaczy wasza modlitwa w niebie!Modlilibyscie się często !!" wiec zrobmy to samo a nie marudzmy na forum i narzekajmy na swiat."Do odważnych świat należy" wiec sprobujmy zmienic ten swiat !!!Nawet jesli nam sie nie uda moze jakis gatunek ludzki uslyszy i przekaze to dla innych... wiec radze wam wszystkim nie GDYBAĆ na forum(mozecie ale nie caly czas), forum jest po to zeby rozmawiac o problemach swiata/zycia/ludzkosci ale tez po to zeby radzic innym ludzią wiec ja i to robie.ZACZNIJMY ZMIENIAC TEN SWIAT NA LEPSZE BO DO ODWAZNYCH SWIAT NALEZY !!!!!!!!!!
troche malo scalone w tresc ale bylem w napieciu piszac ten post i moze przemowi do kilka/kilkunastu/kilkudziesieciu/kilkuset ludzi....
|
Nie moge się oprzeć co do tego "nie zabijaj" ... oczywiście takie przykazanie też jest ale... w bilbli możemy jeszcze znaleźć:
Jeźliby przy podkopywaniu zastany był złodziej, a ubity będąc umarłby, kto zabił, nie będzie winien krwi
II Księga Mojżeszowa, Rozdział 22 (2)
Chyba nie trzeba tłumaczyć?
Ale zresztą wypowiedzi się zgadzam... życie w więzieniu na koszt ludzi jest śmieszne... kara śmierci? może być, ale po co... śmierć jest końcem życia, dla mnie trudno to nazwać karą... przestępca w ten sposób kończy życie, i ludzie z tego niewiele mają poza satysfakcją... koniec, czyli pewne wyzwolenie często jest porządane, zależy dla jakiego człowieka...
Ja bym był jednak za przymusową nie płatną pracą więźniów... tak żeby odpracowali swoje winy...
@down
Nie schodzi, jest taki sam a jednak zmienia się, tzn powłoka zmienia się ale sam świat czyli ludzie są tacy sami...