@nekromanta przeciez pisalem ze juz probowalem z netlimiterem i bez niego i jedyna roznica jest taka, ze jak uzywam netlimitera to nie mam lagow. jakies 2 miesiace gralem bez niego i teraz gram z nim a freez wystepuje od poczatku.
nie sadze ze informacja typu "tak, uzywam gg i czesto sciagam cos z kazy" byla potrzebna, bo jak juz ci po raz drugi mowie (a mowilem juz to wcesniej) testowalem juz gre z wylaczonymi programami ktore moga cos z netem robic. bdw netlimiter ma tez taka zalete ze pokazuje kazdy proces ktory leci sobie po sieci i przedstawia to na wykresach. po freezie spojzalem w te wykresy dla kazdego procesu i zaden proces w chwili freeza nie bral udzialu w ruchu po sieci w zaden sposob. stad tez moj wniosek, ze to raczej jest nie istotne, czy uzywam gg czy tez nie.
@gremlin a powiesz mi jak to jest mozliwe kiedy moj sasiad ktory nie jest w jakikolwiek sposob ze mna podpiety ma jakis wplyw na moje lacze? dosc duzo sciagam przez ftp i z szybkich serwerow mam stale 640kbps czyli cale pasmo wykorzystane. nigdy mi sie nie zdazylo, zeby transfer spadal bo akurat serwer nie mial duzego obciazenia i transmisja nie byla zaklucana w zaden inny sposob. wlasnie potwierdziles moja teorie o wadliwym kliencie... sam piszesz ze na niektorych komputerach tibia dziala roznie, nawet 2gzh maszyny nie wyrabiaja.
chociaz bardziej bym sie przychylal do karty graficznej, bo tych jest od groma a procesorow i ramu jest troche mniej (zalozmy ze 50% uzywa intela a 50% uzywa amd wiec mamy podobne komputery jezeli chodzi o to). ja akurat w komputerze mam karte graficzna radeona 9000, ktora teoretycznie powinna spelnic wymogi dotyczace tibii, bo jak wiadomo tibia przeciez bardziej wykorzystuje procesor i ram zamiast karty graficznej (nie za duzo tam do przetwarzania grafiki) i mysle ze moze byc wina po stronie kart graficznych.
napiszcie moze jakie macie karty graficzne i czy sterowniki do nich sa najnowsze, czy raczej instalujecie sterowniki z cd dostarczonych razem z karta. gdzie ja napisalem ze jestem wielki? moze bys sie tak uspokoilem i nie obrazal mnie?
i dalej nikt nie pisze czy ten problem ma czy nie. chcialbym poznac skale tego zjawiska bo jezeli to jest na pozadku dziennym to byc moze cipsoft juz to zauwazyl ze cos jest nie tak z klientem, ze nie do konca wspolpracuje z naszymi kompami i moze jakas poprawka w update czy cos :/
|