Cytuj:
Oryginalnie napisane przez $corcerer
Co do sprawy gustu - racja. Co do tego że wygląd ma ogromne znaczenie - racja. Ale nie zapominaj, że na wyglądzie daleko nie zajedziesz.
|
Jak najbardziej. Po pewnym czasie wyglad ma juz drugorzedne znaczenie. Ale u mnie dziewczyna z ładna buzia i figura ma lepszy start niz ta z brzydsza figura.
Cytuj:
Prawdziwa miłość tak.
|
A jak zdefiniujesz prawdziwa milosc Scor? czyzbys wiedzila o czyms o czym ja nie wiem

Czy ludzie, ktorzy skladaja przysiege malzenska i zyja ze soba powiedzmy 40 lat kochaja sie czy ta milosc, ktora dazyli sie w mlodosci zamienia sie w przyzwyczajenie?
[
Cytuj:
Złość przeminie, nienawiść ostygnie a radość odejdzie - a prawdziwa miłość nie przeminie.
|
Prawdziwa zlosc tez moze nie przeminac? Tak?
Scor - milosc nie jest uczuciem sztywnym. Jest elastyczna jak nasze zycie. Na przestrzenie lat zmienia sie sposob jaki ja pojmujemy. Raz kochamy w pewien sposob a za pare raz w inny.
Nie uwierze czlowiekowi, ktory powie, ze kochal tylko jedna dziewczyne w zyciu. Mozna sobie tlumaczyc, ze wtedy to nie byla milosc - to zauroczeie, pozadanie albo cokolwiek innego. Ale to bledne kolo, wymowka - bo rowniedobrze moge w wieku 60 lat zdac sobie sprawe, ze jestem z kobieta w ktorej tylko sie zauroczylem. I czeka mnie kara - bo zdam sobie sprawe, ze nie tylko oklamywalem siebie, ale takze i ja (hmm... chociaz biorac to tak jak napisalem twierdzenie, ze 'milosc przemija' tez moze byc wymowka).
Prawdziwa milosc moze trwac wiecznie... ale milosc rownie prawdziwa moze umrzec nagle i bez przyczyny - i to jest calkiem normalne. To nie my panujemy nad uczuciamy Scor, to one panuja nad nami.