Gra działa na zasadzie pozycjonowania,grafiki nie ma, lokalizujesz wysyłając komende, więc nie raz trzeba troche pochodzic w normalnym świecie aby spotkać tego co się chce. Małe miasta (jak u mnie) mają troche że tak powiem "przes***e", boty niby są, ale takie granie jest nudne.
@Igomas
Chętnie się przylącze tylko najpierw bym wolał wiedzieć w jakim mieście działa klan, bo z drugiego końca Polski niewiele pomogę. Napisz PM'a do mnie.
offtopic:
Cytuj:
i co w tym RPG ?
RPG- Role playing Game
JA tu nie widze nic z RPG ... poza tymi co są na necie.... ja np. grałem w AA (americas army) tam zdobywasz pkt za każdego zabitego kolesia i wykonane zadanie, i jak uzbierasz odpowiednią ilość rosnie ci tzw. HONOR lvl, możesz wypełnić treningi by dostać więcej broni itp... A jest to Pospolity shooter al'a CS (lepszy od CS'a) ... i jest to RPG ? NIE !!!
Więc ja nie widze nic tutaj z RPG ..... prócz rzeczy które są w innych grach only Online !
|
No a nasza poczciwa Tibia też do RPG nie powinna się zaliczać. Gdzie tu odgrywanie ról? Dla większości liczy się tylko exp (czyli klikanie na potwory). Prawdziwych RPG w sieci nie ma, RPG istnieje praktycznie tylko gdy siedzisz z kumplami przy kartkach na sesji RPG typu paper&pen.
Nawet w grach w których z założenia banuje się osoby nie odgrywających ról często się tego nie przestrzega.
Widzisz więc te "erpegi" to nie RPG jakie powinno być, a XM pasuje do "komputerowego" (MMO)RPG. Jest możliwość komunikacji, w grze jest się non-stop itd.
Wdług ciebie AA to prawie ten sam gatunek (w obydwóch celujesz myszką i klikasz). A jednak jest różnica co nie?
Koniec offtopa