Dobra, wypowiem się hihihi
Zureq (RUBERA):
No, nie podpadłeś mi jako user forum, ale podpadłeś mi w ogóle mieszając w to Biblię i Boga. A na tym punkcie jestem przeczulony. Jakie helikoptery?? Jaki Bóg-kosmita?? Coś Ci się pomieszało. Przeczytaj sobie uważniej i zerknij też do przypisów.
Mówisz, że jesteś "wierzącym, niepraktykującym" ...
Cytuj:
A na pytanie: "Czy wierzę w Boga?" odpowiadam, tak wierzę w Boga, naszego Stwórcę i kocham Go za wszystko, natomiast w kościół jako instytucję, którą wymyślili ludzi całkowicie prawie nie wierzę.
|
no widzisz, Kościoła nie wymyślili ludzie, tylko Jezus (Mt 16,18 z przyp.)
Cytuj:
Otóż i Ja tobie powiadam: Ty jesteś Piotr [czyli skała], i na tej Skale zbuduję Kościół mój, a bramy piekielne go nie przemogą
|
Kościół jest idealny sam w sobie, jako idea, ponieważ został założony przez Boga. Ułomnością ziemskiej instytucji jest ułomność ludzi ją tworzącą i kierującą.
Zostawmy sprawy religijne...
1.
Cytuj:
1. Wysokość piramidy pomnożona przez miliard jest równa średniej odległosci Ziemii od Słońca.
(...)
3. Obwód podstawy podzielony przez podwójna wysokość daje liczbę Pi (3,141592654...)
|
Sprawdźmy: odległość Ziemia - Słońce: ~150 mln km = 150 m * miliard. W porządku. Wnioskuję z tej wypowiedzi, że wysokoś piramidy ma 150 m.
Obwód podstawy (wg Twoich danych) to 921,435. Przy podzieleniu go przez podwojoną wysokość (300m) dostajemy 3,07151. Czyli kłamiesz i naginasz. Poza tym powiedz mi, czym została zmierzrona długość boków piramidy? suwmiarką? Skoro przy wielkościach rzędu setki metrów podajesz z dokładnością do milimetrów, to albo ktoś Cię wrobił a Ty w to wierzysz, albo kolejny raz naciągasz i przekręcasz.
Dalej...
Cytuj:
4. Długosc boku podstawy wynosi około 365,342 łokci egipskich i jest równa liczbie dni roku słonecznego w tropikach.
|
Około... hehehe z dokładnością znowu do 3 miejsc mówisz około. Dziękujemy. A jakbyśmy zmierzyli to w jardach, to co by nam wyszło? A w stopach? Śmiechu warte.
A teraz najlepsze:
Cytuj:
a) Piramida stoi prawie dokładnie na osi północ-południe, odchylenie od strony północnej 2'28'' na północny zachod i od strony południowej 1'57'' na południowy-zachod jest podawane niekiedy za blad w obliczeniach Egipcjan . Jednak moze byc to skutek dryfu kontynentow, kiedys stala ona dokladnie na osi północ-południe.
|
skoro to jest błąd w obliczeniach Egipcjan, to czemu sugerujesz, że to kosmici zbudowali??
Cytuj:
e) Masa sarkofagu razy biliard jest równa masie Ziemi.
|
A co ma piernik do wiatraka? A masa mojego buta razy dwa to masa dwóch butów Napoleona! Co za przypadek!
Cytuj:
A teraz dowód, który zwala z nóg/krzesła: Na pewno wiecie, że na Marsie ujrzeno piramidy, a jak nie, to teraz już wiecie. Otóż Kair to po Arabsku znaczy MARS.
|
Otóż powiem ja Tobie, spadłem z krzesła. Poważnie. A już myślałem, że je porządnie naprawiłem.
Przykro mi, jeśli się poczułeś urażony. Mam tylko nadzieję, że nie odbierzesz tego zbyt osobiście, chciałem tylko trochę spróbować obalić Twoje argumenty, żeby inni użytkownicy mogli zauważyć troszkę bardziej racjonalne podejście.
Ogólnie, do topicu: rodzi się pytanie, co rozumiemy przez termin "kosmita". Jeśli inteligentną istotę, to takie pewnie by już się z nami skontaktowały, bo przecież jest ich całe mnóstwo:
Cytuj:
Oryginalnie dodane przez karat:
(...)Kiedyś obliczono że w wszechświecie żyje 100'000'000 inteligentnych cywilizacji czyli takich które wynalazły środki masowego przekazu np.radio.
|
tylko szkoda, że się z nami nie kontaktują

Jeśli natomiast mówimy ogólnie o jakiejkolwiek formie życia, to tak, wierzę w kosmitów. uff...