Uuuła, Raynold, zaszalałeś

Po kolei:
Kościół - Kościół pisany z wielkiej litery, są to ludzie wierzący w Boga, a kościół z małej to budynek i instytucja. Tak mawiał mój katecheta

Więc nie uwarzam, aby ludziom był potrzebny kościół - budynek do modlitw.
Piramida: nom, tu się trochę wygłupiłem, ale te dane są potwierdzone. Jednak moim zdaniem to wszystko razem wzięte to coś więcej niż przypadki czy dziwne obliczenia (podziel przez 100, odejmij 300 dodaj połowę wartości i wyjdzie ci 666

).
Bóg = Obcy: To tylko teoria, ale jakże prawdopodobna. Przypisy? Przecież one powstały dawno po tych zdarzeniach. Poza tym mogłyby być dowolnie przekształcane na potrzeby danego roku czy innego zdarzenia. Nie chciałem nikogo tym urazić, bo dochodzę do wniosku, że każdy wierzy w to, co chce i nikt go nie przekona do zmiany poglądów, jednak innych można jeszcze bardziej utwierdzić w przekoniu o danej sprawie.
Może to, co do tej pory pisałem to tylko moja wyobraźnia i tak naprawdę Obcy nie istnieją. Przecież nie dostaliśmy od nich żadnego sygnału (no może poza jednym). Skąd więc wiadomo, że we wszechświecie istnieją inne cywilizacje? Z własnego rozumowania, które, niestety, jest często błędne.
Monoron, masz rację, wszystkie zjawiska paranormalne i wszelkie UFO mogą być eksperymentami rządowymi na potrzeby wojska. Jednak skąd się wzięła ta technologia? Prace naukowców? Niewykluczone. A może z już istniejących pojazdów?
Raynold, jeszcze ostatnie kilka słów

Dzięki za słowa krytyki. Dzięki takim jak Ty można się normalnie rozwijać

Nie ma nic lepszego jak wymiana poglądów między osobami o całkiem innym zdaniu.