Temat: Język 469
Zobacz pojedynczy post
stary 13-06-2005, 11:01   #24
Norrin
Użytkownik Forum

Norrin's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Norrin
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 171
Norrin ma numer GG 2634980 Norrin ma login Tlenu Seaker-222@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Gremlin
Beholder pozatym mowi ze 1 to Tibia i niewiele wiecej.
W tym ze Tibia jest uzyta w wielu przypadkach w Tibi
Tibia to: gra, glowny kontynent, bogini, bohater, krol (Tibianus) i jeszcze kilka pomniejszych rzeczy/osob.
Chodziło mi o to, że to tylko kwestia nadania nazw znakom i nic więcej. Przypisanie im pewnych kategorii semantycznych.
Tutaj juz logika wchodzi. Bo tak jak mówisz Tibia dla Tibijczyków oznaczać może kilka rzeczy na raz, Tibia dla graczy też oznacza kilka rzeczy.
486486 (powiedział) xxxx, (że) xx 1 (to) xx Tibia (1) Troszke masło maślane ale chodzi mi o myślenie tylko kategiriami liczb nie nadając im znaczenia w innym języku.
Bo dla Tibijczyka Tibia to np kontynent, a dla BH to kość i mija się już z celem.
Po prostu 1!

Cytuj:
To tylko potwierdza moja teorie
Powtarzajace sie ciagi wielu 9 cyfrowych ciagow oznacza ze 1 ciag 9 cyfr tlumaczy sie na 1 litere - wiec ciag kilkunastu/kilkudziesieciu cyfr oznacza pojedyncze proste slowo (np the, which itp).
Albo przeoczyłem albo nie łapię, dlaczego akurat 9? A nie np 5 (ilość oczu), 6 (ilość oczu przed update), 4(ilość małych oczu), 1(ilość dużych oczu) hehe

Cytuj:
Jesli by miec tabele ile razy ktory ciag sie powtarza (i wyizolowane ciagi w tekscie) mozna by sie zaczac bawic tebela wystepowania liter i dwoznakow probujac znalesc 1-2 litery i rozgrysc w jaki sposob litery sa kodowane.
Na pewno musi to byc stosunkowo prosty kod poniewaz Knightmare zakladal ze ludzie maja to rozwiazac w grze a nie uzywajac superkomputerow.
Co skłania mnie do teorii, że rozwiązanie jest łatwiejsze niż się ludzom wydaje.
I nie potrzebnie kombinują w stronę złożonych wzorów.

*Złota myśl 1
Wspomniane było o mruganiu oczami. BH ma ich 5.
Zakładając, że używa wszystkich, ilość kombinacji będzie równa .........?
Jestem i byłem noga z matmy ile to jest możliwości? Kto ma rach. prawdopodobieństwa i wariacje w szkole?

1 - Mrugnięcie tylko giga okiem Albo np górnym prawym i każdy wie o co chodzi
Masakra, już mi odbija

Teoria 2
Więzień w Mintwallin jest mistrzem w liczeniu
Mówi on np. 1 + 1 = 9
Wtejemniczeni wiedzą o co chodzi...więc może ma to związek z Riddleyem (mogłem przekręcić) z paradoxa.

Teroria 3
Próbował ktoś zobaczyć jak zachowuje się bh (jakikolwiek) gdzy zanim się go spotka zamieni się w średniego, starego lub małego bh?
Kto próbował pogadać z 486486 w postaci beho?

Jeżeli się chce komuś przejść i sprawdzić zapraszam na Harmonię chętnie się z kimś przejdę do biblioteki.
Norrin jest offline