Temat: Język 469
Zobacz pojedynczy post
stary 13-06-2005, 13:16   #29
Norrin
Użytkownik Forum

Norrin's Avatar

Data dołączenia: 22 12 2004
Lokacja: Rzeszów

Stan: Aktywny Gracz
Imię: Norrin
Profesja: Master Sorcerer
Świat: Harmonia
Poziom: 171
Norrin ma numer GG 2634980 Norrin ma login Tlenu Seaker-222@tlen.pl
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dejvo
Z tak małą liczbą wskazówek naprawde ciężko coś wydugać.
Jestem przekonany, że jest gdzieś jeszcze coś na ten temat...

Cytuj:
Drogą do sukcesu według mnie są oczy beholderów - jak ktoś wcześniej wspomniał beholdery mrugają każdym ze swych oczu - co oznacza sylabę, literę czy słowo, tylko teraz jest ciężka sprawa z ilością oczu - 5 czy 6? Kiedy wprowadzono nowy sprite beholdera biblioteka w hellgate już istniała? Orientuje się ktoś?
Biblioteka już istniała...ale updetowi, nie uległy tylko oczy beholdera, jeżeli miało to ścisły związek to również liczby w książkach i to do czego "liczba oczu" jest potrzebna też powinna ulec zmianie. Itemy znikają, zmieniają formę (Broken amulet) więc z książkami też jest to prawdopodobne, że ich treść również ulega zmianie.
Oczu mamy 5 ale...
Jedno - największe/główne może służy tylko do postrzegania...może komunikują się tylko czterema? Cholera wie I wtedy 4 będziemy brać pod uwagę...Stąd pytanie do Gremlina skąd wziął liczbę 9. Bo ja widzę kilka teorii na wzięcie zupełnie innych liczb niż "jego" 9-tka

Cytuj:
Przy okazji, kod/język może okazać się nierozwiązywalny, gdyż każdy wyraz może mieć przypisany dany ciąg cyfr, który z niczego nie wynika, po prostu tak został przypisany i jest, więc może lepiej zacząć "hacking" komputera Knightmare i szukać tam ciekawych informacji ? Oczywiście żartuje, Wrinkled Beholder wspomina, że jeżeli jesteś mistrzem matematyki, to jesteś panem życia i śmierci... więc chyba ta teoria nie ma znaczenia .
Nie sądzę, że ktoś zadał sobie tyle trudu, żeby stworzyć "nic". Dodatkowo, jest za dużo powiązania między samymi liczbami i informacjami na temat 469, żeby był to tylko przypadkowy zlepek cyferek.
Nie przeczę, że może wyjść z tego przepis jak opanować świat ale coś w tym siedzi na pewno. Z godnie z teorią powinien być sposób na GOD MODE

Cytuj:
Jak Gremlin wspomniał, powinniśmy się skoncentrować na powtarzających się ciągach liczb, no i dodam, że język 469 nie został tak nazwany przypadkiem - z pewnością "469" musimy do czegoś użyć, moze dzielić jakieś liczby przez 469? Albo brać pod uwagę 4 i 6 i 9 cyfrę w tym kodzie, a reszta jest dla zmyłki? Jeny... idę pokombinować z tym ! Jeżeli uda mi się coś wydugać sensownego to dam znać !
Jeżeli się bardzo skupić to we wszystkim zobaczysz prawidłowości.
4 , 6 , 9 hmmm tworzy ciąg logiczny.
3 + 1(?) = 4 ... _4 + 2 = 6, 6 + 3 = 9_ .... 9 + 4(?) = 13, 13 + 5(?) = 18 (><)
Może trzeba brać pod uwagę co: 5-tą, 9-tą, 4,6,7,8 ... cyfrę :-/

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez globi
Norrin ja sie moge przejść do bilbioteki . Może uda nam się coś zagadać
Ok, zaczniemy planować termin ... Cichego nam będzie trzeba
Norrin jest offline