Zobacz pojedynczy post
stary 13-03-2004, 22:58   #32
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny

Dzięki Tak szczerze, to nastawiałem się, że mnie troszkę będziesz chciał zmieszać Ty chwilkami troszkę przesadziłeś, a ja chciałem podejść do tego z zupełnie innej strony, żeby się zrobiło troszkę ciekawiej
Co do Kościoła bądź kościoła, to zgadzam się z Tobą. No tylko kościół - instytucja musi jakoś zarządzać i kierować Kościołem - wspólnotą ludzi. No i powtarzam - ułomność ludzka itd...
Nie wątpię, że dane są potwierdzone i rzeczywiście wzbudza podziw inżynieria i matematyka Egipcjan, którzy praktycznie perfekcyjnie wybudowali piramidy. Jednak jeśli chodzi o "kosmitów", to jestem nieco sceptyczny. Gdyby byli tak rozwinięci, że (sami wybudowali piramidy/wmieszali się między Egipcjan i pomagali budować?) to ciekawe, że się nie ujawnili. Z taka wiedzą mogliby zawładnąć cywilizacją ludzką. Może byli pokojowo nastawieni, ale to wszystko domysły. Według mnie nie potrafimy docenić możliwości naszej cywilizacji i sił przyrody w tworzeniu różnych dziwnych i zaskakujących zjawisk.
A ja w tej kwestii będę się zachowywał jak niewierny Tomasz - nie postawicie przede mną żywej istoty myślącej pochodzącej spoza Ziemi, nie uwierzę.