Baron, You are my master !
I tak jak właśnie Kald napisał, WoW Odpada odrazu przy GW ... to ty chyba nie grałeś w GW -.-, GW już na samym początku przyciąga swą piękną, kolorową grafika (kolorwa w sensie pozytywnym a nie bajkowym -.- = minusowym).
Szczegóły postaci i potworów są tak doskonale dopracowane że WoW wygląda jak ... Wymiociny kota ! Od najmniejszej odstającej kostki kościotrupa do gigantycznych łap Beastmastera ( a raczej tej bestii na której jeździ).
W GW nie masz beznadziejnego systemu PvP jaki jest w WoW'ie (i ty mówisz że tam jest zbalansowane ?! Ty chyba śnisz ..... tam jest tak samo jak w Rylu, że Mag jest 500 silniejszy niż wój , tu mi akurat nie chodzi że Mag silniejszy... ).
Balans postaci jest tak dopracowany że można powiedzieć że każda profesja ma swoich wrogów jak i , że tak powiem, łatwe fragi... Mesmer ma łatwe fragi za Elema i Monka (szczególnie Monka, ale jeśli monk ma dobrego exp'a (chodzi mi o gracza) to mesmer jak i np. Warrior przegra z monkiem - typowo DEFENSYWNĄ postacią !).
Nie wiem jak wygląda system skilli w WoW'ie...ale domyślam się że tak jak w L2 ... czyli że każdy może mieć takie skille (jeśli bedzie miał odpowiednią profesję itp). A tu w GW otóż nie ! Aby zdobyć nie które skille trzeba ładnie się naszukać, gdyż na całej mapie świata są porozmieszczane osady, wioski, miasta i fortece w których są ludzie nauczający Skilli, tak różno rodnych że aż głowa boli...
Jak już wspominałem, Siła profesji zależy od EXP gracza (w RL). Dobrze zbudowana postać może siać takie spustoszenie o jakim wam się nie śniło !
Taki nie pozorny Mesmer (typowa postać jedynie do negatywnych buffów, a może zabić kilkoma ruchami swej różdzki ponad 5 osób , wiem bo grałem Mesmerem i miałem taki dobry Build). Back Fire + Thunderstorm (?) + Energy Explosion (?) daje dobre wyniki ... Thunder storm to skill typowy DMG, powodujący powstanie jak by... chmury bardzo blisko ziemii atakującej wszystkie postacie przeciwnika w pobliżu, a jeśli jeszcze udeżysz z Energy Explosion (?) to wytracisz kolesiowi nawet sporo HP + slow w Thunderze + backfire = gostek jak tylko sie spróbuje uleczyć (60% ludzi grających brało za drugą profesję Monka... więc miało czary lecznicze + Ożywienie) to walnie go backfire (50++ Hp... a max hp jaki widziałem na becie to było 360 bodajże ... więc....), nie ma monka w pobliżu = gostek jest trupem w kilka sekund).
Ah... co tam jeszcze powiedzieć, Jak Baron mówił, w grze jest super fabuła, kręta i nieprzewidywalna... W każdym momęcie gry może się fabuła obrócić w taki sposób że .....nie wiem jak to powiedzieć.
Co do questów (misji) są one poprostu doskonałe.... nie to co WoW (zabij 5 monsterków i przyjdź a dostaniesz to i to / zanieś to do tego i przyjdź a dostaniesz to ) ... Taką fabułe jaka jest w WoW'ie (questy) to se wsadzić wiesz gdzie możesz...
Wracając do grafiki, tak pięknej grafiki i to w Darmowym MMORPG (CORPG) - darmowym = brak abonamentu , to daaaaaaaawno nie widziałem (wogule nie widziałem !). Poprostu żyć nie umierać... a nie to co WoW , nie dość że płatne to grafa chociaż ze screenów wygląda jak Knight Online -.- , i za co ja płace ? Za Płatne KO ? 50 zeta na miesiąc + 200 za gre ..... tak głupi to nie jestem by płacić za taki badziew.
Osobiście bardzo lubie Warcrafta (W3 bardzo ) ale WoW psuje wszystko... przecież to zwykły KO w świecie Warcrafta .... jedyny plus WoW to crafting ... ale to owiele za mało by było dobra gra.....
Wogule, na
www.mmorpg.com jaka gra jest the best ? Tak ! GW !!! Mimo że WoW na początku górował jako najbardziej oczekiwana gra ... jak wyszła miała 8,6 pkt....a tera ma 8.0 .... a GW ? Był na 3 miejscu w najbardziej oczekiwanych grach a ma 8.9 ! I co jest lepsze ? Jak sądzisz ?!
Dziękuję .
EDIT:
Mój nick Brzmi A-V-A-G-E-R I nie ma nic wspólnego z Avenger/ Avanger (nie wiem jak się to pisze, ale znaczy to Mściciel czy jakoś tak....). Avager był wogule nie związany z tym słowem.... Więc przestańcie go z nim mylić... .