Temat: Język 469
Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2005, 15:37   #55
Dejvo
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 29 12 2004

Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Fisalu
Mi się wydaje, że rozwiązania nie trzeba szukać rozwiazując przez wiele godzin jakieś bardzo skomplikowane ciągi cyfr, tylko rozwiązanie znajduje się gdzieś w grze.
wrinkled beholder: Numbers are essential. They are the secret behind the scenes. If you are a master of mathematics you are a master over life and death.

Cytuj:
Twórcą gry chyba nie chodziło o to żeby tę zagadkę rozwiązywali słynni matematycy tylko doświadczeni gracze, ktorzy znają wielu NPC oraz wiele innych sekretów tibi.
Nie powinniśmy koncentrować się na tym, że twórcą gry chodzi o to czy o tamto - powinniśmy się skoncentorwać nad zagadką, spojrzeć na nią z różnych stron - sensownych stron, skąd niby mamy wiedzieć co wykombinował Knightmare?

Cytuj:
Chyba lepszy jest trop, że np. trzeba przemienić się w elder beho i wtedy coś wskórać, niż długimi godzinami przekładać cyferki i układać je w logiczny sens. Wydaje mi się, że cały język beholderów jest gdzieś zapisany lub NPC może go całego opowiedzieć a odczytać później zawartość książek to już tylko formalność.
Chyba mało prawdopodobne, zaglądałeś np. kiedyś do słownika polsko-angielskiego? Widziałeś ile on ma stron? Znajduje się w nim masa wyrazów! Gdzie w tibijskich książkach pomieściliby spis każdego wyrazu przetłumaczonego na liczby?

Cytuj:
PS:To tylko moje zdanie, moge sie mylić oczywiście
Oczywiście, że możesz !

Cytuj:
PS 2:Co do rozwiązania, popieram teorie, że ta zagadka prowadzi to ustalenia miejsca respu nowych beholderów.
Nie jestem żadnym praźródłem wiedzy o Tibii, ale z logicznego punktu widzenia jest to mało prawdopodbne. Narazie "nowe" beholdery nie istnieją w grze - istnieje ich tylko sprite (grafika w pliku .spr), zostaną one zapewne wprowadzone w przyszłym update, a prawdopodobnie będą żyły w dżungli, podobnie było z Jinnami, ich grafika była już dawno, a wprowadzono jest podczas ostatniego update...
Dejvo jest offline