Temat: Język 469
Zobacz pojedynczy post
stary 14-06-2005, 18:54   #57
Fisalu
Użytkownik Forum

Fisalu's Avatar

Data dołączenia: 09 06 2005
Lokacja: piła

Imię: Fisalu
Profesja: Elite Knight
Świat: Xantera
Poziom: 79
Skille: 86/83
Poziom mag.: 6
Fisalu ma numer GG 8734418
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dejvo
wrinkled beholder: Numbers are essential. They are the secret behind the scenes. If you are a master of mathematics you are a master over life and death.
W sumie masz racje... ale nie wszystkie słowa beholderów musimy brać tak dosłownie

Cytuj:
Nie powinniśmy koncentrować się na tym, że twórcą gry chodzi o to czy o tamto - powinniśmy się skoncentorwać nad zagadką, spojrzeć na nią z różnych stron - sensownych stron, skąd niby mamy wiedzieć co wykombinował Knightmare?
Dlatego też patrze z innej strony niż ty

Cytuj:
Chyba mało prawdopodobne, zaglądałeś np. kiedyś do słownika polsko-angielskiego? Widziałeś ile on ma stron? Znajduje się w nim masa wyrazów! Gdzie w tibijskich książkach pomieściliby spis każdego wyrazu przetłumaczonego na liczby?
Tak, zaglądałem Ale nikt nie mówi że muszą być przedstawione wszystkie słowa. Mogą być podane tylko te słowa, którymi posługują sie beholdery, lub przedstawione bedzie rozwiązanie tego szyfru i ustalenie kolejnych słów to byłaby już formalność.

Cytuj:
Oczywiście, że możesz !

Cytuj:
Nie jestem żadnym praźródłem wiedzy o Tibii, ale z logicznego punktu widzenia jest to mało prawdopodbne. Narazie "nowe" beholdery nie istnieją w grze - istnieje ich tylko sprite (grafika w pliku .spr), zostaną one zapewne wprowadzone w przyszłym update, a prawdopodobnie będą żyły w dżungli, podobnie było z Jinnami, ich grafika była już dawno, a wprowadzono jest podczas ostatniego update...
A jest gdzieś oficjalny spis potworów które występują w tibi ???

Jeśli jednak racja jest po twojej stronie, to uważam tą zagadkę za bezsensowną i nie pasójącą do tibi.
Fisalu jest offline