Cytuj:
|
Oryginalnie napisane przez Dejvo
wrinkled beholder: Numbers are essential. They are the secret behind the scenes. If you are a master of mathematics you are a master over life and death.
|
W sumie masz racje... ale nie wszystkie słowa beholderów musimy brać tak dosłownie
Cytuj:
|
Nie powinniśmy koncentrować się na tym, że twórcą gry chodzi o to czy o tamto - powinniśmy się skoncentorwać nad zagadką, spojrzeć na nią z różnych stron - sensownych stron, skąd niby mamy wiedzieć co wykombinował Knightmare?
|
Dlatego też patrze z innej strony niż ty
Cytuj:
|
Chyba mało prawdopodobne, zaglądałeś np. kiedyś do słownika polsko-angielskiego? Widziałeś ile on ma stron? Znajduje się w nim masa wyrazów! Gdzie w tibijskich książkach pomieściliby spis każdego wyrazu przetłumaczonego na liczby?
|
Tak, zaglądałem

Ale nikt nie mówi że muszą być przedstawione wszystkie słowa. Mogą być podane tylko te słowa, którymi posługują sie beholdery, lub przedstawione bedzie rozwiązanie tego szyfru i ustalenie kolejnych słów to byłaby już formalność.
Cytuj:
|
Oczywiście, że możesz  !
|
Cytuj:
|
Nie jestem żadnym praźródłem wiedzy o Tibii, ale z logicznego punktu widzenia jest to mało prawdopodbne. Narazie "nowe" beholdery nie istnieją w grze - istnieje ich tylko sprite (grafika w pliku .spr), zostaną one zapewne wprowadzone w przyszłym update, a prawdopodobnie będą żyły w dżungli, podobnie było z Jinnami, ich grafika była już dawno, a wprowadzono jest podczas ostatniego update...
|
A jest gdzieś oficjalny spis potworów które występują w tibi ???
Jeśli jednak racja jest po twojej stronie, to uważam tą zagadkę za bezsensowną i nie pasójącą do tibi.