bardzo mnie ciekawi ile osob gra na jakichkolwiek instrumentach muzycznych. czy sa juz po szkolach muzycznych i czy w jakis sposob pokazuja sie z instrumentem... (hmm troche glupio brzmi

) np. na jakichs uroczystosciach koscielnych lub jakis innych. albo czy gracie w jakis zespolach.
to ja zaczne od siebie

skonczylem szkole muzyczna na klarnecie 4 lata... a od ok.4,5roku gram w mlodziezowej orkiestrze detej tez na klarnecie... ponad to umiem grac takze na saxach tenor i alt (na barytonie troche pogrywalem ale ciezko mi sie na niego nastawic

) i na instrumentach klawiszowych. w okriesie wakacji mam zamiar se kupic gitare klasyczna, moze potem sie rozwinie dalej

. bym zapomnial teraz caly rok bede sie przygotowywac na egzamin do szkoly muzycznej IIst. na fagot (co ja bym dal aby zdac

)
jezli na czyms gracie piszcie. mam nadzieje ze temat sie rozwinie (watpie zeby niebylo zadnej osoby grajacej na jakims instrumencie wsrod forumowiczow)
EDIT: teraz piszcie czy gracie w jakichkolwiek zespolach muzycznych. napewno czesc z was musi grac. moga to byc zespoly szkolne, kameralne, orkiestry itp.