Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Kolutib/liado
A perswazja może tylko pacjenta jeszcze bardziej "zdenerwować".
|
Taa... jasne. Prswazja wlasciwie uzyta nie zdenerwuje nawet wariata.
Problem polega na tym, ze 'psycholi' leczy sie hurtowo. Podaje sie leki uspokajajace, antydepresyjne i inne. A podejscie do nich powinno byc indywidualne - psychozy to przeciez nie rak.
Z drugiej strony nie sadze, zeby taka chec morderstwa u powiedzmy 'seryjnego mordercy' pojawiala sie nagle. Na 100% jest to proces wzmacniajacy sie w umysle chorego za jego przyzwoleniem. W zwiazku z czym nie sadze, zeby nastepowalo 100% wyleczenie. Skaza na umysle pozostaje do konca zycia - tak jak z alkoholikami - ich tez nie da rady ich wyleczyc.
hyh... i wogole czemu ludzi odstajacych od normy nazywa sie chorymi
DYGRESJA:
Jako ciekawostke dodam, ze od dosc niedawna takie stany jak depresje czy roznego rodzaju fobie mozna wyleczyc po jednej sesji. W Polsce to nie jest jeszcze popularne - dalej sie twierdzi, ze wyjscie z depresji to proces dlugotrwaly, natomias w USA technika zwana NLP (w sumie to nie technika lecz dziedzina z powodzeniem stosowana nawet w reklamach - np. Plusa) jest coraz czesciej stosowana.
Cytuj:
Ehhhh moge sie mylić, mam nadzieje że sie mylę ale polscy lekarze bez "dodatkowej" kasy nie bedą dobrze leczyć...
|
No prosze - ja jestem wyjatkiem. NIe dosc ze nie dalem w lape dla lekarza to jeszcze w poniedzialek jade na operacje. Hmm... no prosze
I wezcie k*rwa otworcie wlasne umysly a nie idziecie sladem "bo tata marcina powiedzial, ze sluzba zdrowia jest zla"