up ( Morin ):
Mylisz się !

screen pochodzi z
www.mmorpg.com - oficialna strona o grach mmorpg...
Jest to screen zrobiony kilka minut temu, przedstawiający ocenę bodydwóch gier ... i jak widać GW jest w przewadze.
WoW Pierw miało ocenę 8.8 + a jak widać... 8.1 ... spadło gdy GW miało swoją premierę !
Więc jak myślisz..dlaczego ? TAk ! GW było HITEM i jest HITEM a WoW jest przereklamowanym .... niewypałem. Można tam pograć troche... ale sie znudzi, gra głównie (WoW) jest nastawiona na EXP (Czyli tak jak w 70% mmorpg'ach ... które sie nudzą po 2 miesiącach.... ) .
GW otóż ma inny system ,też jest EXP ale gra jest głównie nastawiona na EXP gracza (Tego RL EXP = taktyki) oraz dobrze zorganizowanego teamu / guildii !
System PvP jest jak najbardziej wyrównany w GW , z tego co pamiętam było wiele zażaleń ze strony graczy (chodźby na
www.mu.xp.pl) że profesje są nie wyrównane (czyli że jedna profesja jest bardzo dobra przeciwko wszystkim). W gw oczywiście też takie coś jest... ale to trzeba naprawde dobrze grać.
W WoWie masz questy polegające na "Zabij X mobów a dostaniesz X kasy/ przedmiot" , w GW masz natomiast doskonale przygotowane misje z fabułą. PRzytoczę np. tą pierwszą, masz iść zbadać dziwne pogłoski o wojskach nieprzyjaciela (takich jak by wilkołaków) i jak dochodzisz na miejsce to widzisz że armia składająca się z 20++ mobów (lvl prawie 2x większy niż twój). Nagle biegną w twoim kierunku (atakują bramy miasta - znaczy się biegną tam) a ty musisz jak najszybciej dobiec i ostrzec capitana jakiegoś tam by zamknoł bramy bo armia sie zbliża, i tak biegniesz spritnem ze swoją drużyną (innymi graczami) do miasta ... powiem ci... super zabawa, ja jako 2 zginołem ;P (czyli byłem przedostatni ;P ). Potem wszyscy tylko "lol" puszczali (pokolei gineli), te potworki biegną z 1,5 razy szybciej niż ty... ale na szczęście dobiegła taka jedna elementaliska i zaliczyliśmy misje

...
Czyli owiele bardziej jest kupić GW ze względu na fabułe, system oraz abonament... bo to przesada by płacić 50 zł miesięcznie za Knight Online -.- ... (Tak WoW to przeróbka KO).