No to i ja opiszę miasta
Thais - stolica Tibii (: Polecam na początek. Niedaleko quest z 'podstawowym eq' tj. scale armor, battle hammer (o ile trenujesz club), dark shield (tylko o 1 pkt defa mniej niż dwarven ;]), battle axe (o ile trenujesz club). Dosyć duży respawn potworów na kazdy lvl. Również niedaleko dobre miejsce na lowienie ryb, Greenshore i Fibula (:
Venore - Miasto samo w sobie ładnie wygląda, aczkolwiek często pod wejście do Venore lurowany jest Giant Spider, przez co ginie wielu low i mid lvl`i. Of course wtedy każdy idzie przez roty... Reasumując, nie polecam tego miasta; dla mnie jest to wieś na bagnach (;
Kazordoon - Raj dla Knight`a. Dwa poziomy pod depot jest kopalnia, w której trenujesz na dwarfach, a expisz na dwarf soldierach, później dwarf guardach.
Ab'dendriel - Dosyć dobre miasto dla low leveli, blisko gobliny, waspy, orci, orc spearmani, elf, etc. Dla wyższych leveli pozostaje jedynie zamek i kopalnie krasnoludów niedaleko Kazordoon.
Carlin - zdecydowanie najbardziej zaludnione miasto w calej Tibii. Dla low lvli dosyć dobry expowiskiem są lodowe wyspy, a dla mid lvli mini amazon camp.
Co do PACC`owskich miast nie mogę się wypowiedzieć, ponieważ nie posiadam PACC`a );