Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Oficer Wywiadu
Nigdzie nie ma opisanego roogkgarda - co robic, na co zwrocic uwagę, w jakiej kolejności robic questy (co to jest quest), co warto kupić, co sprzedać i najwazniejsze - W JAKIEJ PROFESJI SIE SZKOLIĆ.
|
Tak, a jak kupujesz widelec, to tam TEZ powinna byc instrukcja obslugi! A nie ma!

Ze nie wspomne o tym, ze na tibia.com jest opisana kazda profesja. A na zdrowy rozum - wojownik smiga z bronia biala, mag jest przystosowany do walki magia ofensywna, druid - leczaca i defensywna, jedynie palladyn w tibi jest dziwny, bo wali z lukow.
Cytuj:
Powiem krótko Tibia jest grą NIEZRÓWNOWAŻONĄ - błąd w rookgardzie ma konsekwencje na całe Tibijskie życie - jeśli szkolisz się na knighta to nie masz szans, jedynie słusznymi profesjami są palladyn i druid
|
Jaki blad popelnisz? Przy wyborze profesji? Nie wiem, jak na rookgardzie mozna sie szkolic na knighta. A tym bardziej na sorca. Palladyn - fakt, profesja latwa i przyjemna, ale lekki lag i mozesz pasc. Druid? Niby dlaczego? To wlasnie on jest profesja, ktora najciezej sie pozniej gra - brak duzej ilosci czarow ofensywnych (sd, ue, e-wave), ktore rekompensowane sa tylko uhami (bo poison stormy i paralize to shit jakich malo). A na wiekszosci questow druid moze TYLKO strzelac z runow - bo ani nie poblokuje, ani nie wyczysci pomieszczenia ue.
Cytuj:
Po dwóch tygodniach gry doszedłem do knighta lev 15 skile 43/44 i widze ze dalsza gra nie ma sensu - i tak załatwi mnie pierwszy lepszy palladyn (lub druid) nawet z niższymi skilami bo mają znaczną przewagę w walce na odległość - zanim do takiego gościa dojdę to będę martwy.
|
Tak, ale za to knightem o wiele latwiejszy jest trening. Ma wiecej capa, hp. Na moim 62lvlu moglem tyle bp uhow na siebie zapakowac, ze moglem zginac w przypadku laga lub duzej ilosci pkrow - co jak co, ale takiemu pallowi trudno byloby mi sciagnac 1000hp uzywajac samych boltow i sdkow, gdy ja uhalem sie po ~350. Bez lagow to predzej palladynowi sdki by sie skonczyly, niz by mnie zabil. Sorc? Pff...walnie ue za 400, uhne sie 2 razy, a on juz stoi bez many. Jesli maja mniejsze lvle ode mnie : gs w lape i lece ich szlachtac, w palladyna moje hity wchodza jak w maselko. Chyba,ze ma duzo shieldingu i tarcze przy sobie, ale to inna historia.
Cytuj:
Dlatego właśnie Tibia jest do bani - i dlatego nie wykupię PACC'a - choć już miałem to zrobić - pojąłem, że gra nie daje równych szans wszystkim i szkoda na nią czasu ....
Dlatego mówię krótko - tibia suxxx
|
Straszne!