Zobacz pojedynczy post
stary 19-03-2004, 23:15   #7
Raynold
eX Moderator

Raynold's Avatar

Data dołączenia: 13 10 2003
Lokacja: Tychy

Stan: Niegrający
Domyślny I see your point

Zgadzam się. Czasami odnoszę również takie wrażenie, że dużo osób jest krytykowanych i obrażanych, a odpowiedzi nie po to, żeby powiedzieć więcej, ale często, żeby wytknąć błędy poprzedniej wypowiedzi. Nie jest to zbyt miłe i czasami rzeczywiście może psuć opinię o forum. O ile z pierwszym można walczyć (edycja postów przed Moderatorów + upomnienia), to na drugie ciężko cokolwiek poradzić. Dużo powstaje tematów powtarzających się; jeden temat wałkowany był dajmy na to w temacie na kilkadziesiąt postów, a jakiś nowy user zamiast poszukać na forum, to zakłada nowy, identyczny temat. Powoduje to troszkę nieporządku. Jeśli ktoś szuka jakiejś informacji, to o ileż łatwiej jest otworzyć jeden temat bogato komentowany, niż kilka innych o tym samym, tylko że więcej tam jest krytyk, poprawień etc.
Co do ortografii... rozumiem, że zdarzają się błędy w czasie szybkiego pisania itd., ale to już było wałkowane: przepuść tekst przez worda i będzie ok. A nie, żeby było coś w stylu:
"poszlem w gury o kturych muwilicsie i znalazlem cyklopy i czy ktos morze mi powiedziec czy one som trodne do zbicia, ps. sorki za blendy ortograficzne, ale klawiatora mi se przycina"
to jest że-na-da
A co do pisania kilku postów pod rząd: naprawdę nie wiem, jak to zakwalifikować. Przecież ten przycisk "edytuj" mówi sam za siebie. Naprawdę nie wiem, w jakim innym celu, jak nie nabijania postów albo umyślnego irytowania innych, można tak robić...