Zobacz pojedynczy post
stary 27-06-2005, 22:32   #17
Dziki Świstak
Użytkownik Forum

Dziki Świstak's Avatar

Data dołączenia: 18 03 2005

Domyślny

Ataki z dystansu sa podobnie opracowane do atakow z bronia bezposrednia. Zawodnik lub stwor walczacy z dystansu bedzie atakowac bronia w regularnych odstepach (nie liczac spamu). Odleglosc miedzy atakujacymi a ich celami bedzie wywierala wplyw na to jak skuteczne beda ataki z dystansu - im wiekszy dystans tym mniejsza szansa trafienia. Strzelajacy dostanie dodatkowa sankcje karna jezeli jego przeciwnik stoje zaraz obok niego (np. 1 kratka). Co wiecej, bronie dystansowe takie jak luki i kusze sa zle dopasowane do walki w zwarciu, zaczynajac od tego ze sa obureczne. Osoby walczace na dystans dobrze wiedza aby umiarkowac dystans miedzy nimi a ich przeciwnikami (mam nadzieje). Jednakze jesli twoja postac jest bardzo dobrze wytrenowana w walce na odleglosc i nie moze uniknac sytuacji walki w zwarciu powinienes uzyc broni miotanej jednorecznej (np spear) i zalozyc na siebie tarcze. Wlocznie sa dobrym wyborem poniewaz po rzuceniu nie tracisz ich jak np. throwing star lub throwing knife.

to tak dla ulatwienia... wiecie mam 12 lat to sie nie czepiajcie jak cos pomyle . Ale ogolnie da sie zrozumiec (cieszcie sie ze tam mojego pisma nie ma )

Edit: jest to tlumaczenie txtu znajdujacego sie powyzej

Ostatnio edytowany przez Dziki Świstak - 27-06-2005 o 22:51.
Dziki Świstak jest offline   Odpowiedz z Cytatem