...to powiem, że chwilami przesadzacie

Ale jeśli chodzi o userów, którzy bluzgają, to są zazwyczaj tacy, którzy zakładają tutaj konto tylko w tym celu. Mają zaledwie po kilka postów i wszystkie psują opinię o forum. No i Forum tworzą ludzie, którzy tutaj przychodzą i się wypowiadają. Nikt ich nie może kontrolować, bo to by był cios w wolność wypowiedzi. Chyba nie spodziewacie się, że Moderatorzy będą edytowali wszystkie posty tak, żeby były miłe, przyjemnie się je czytało itp.; albo że będą zakładać nowych userów, którzy nie będą na siebie bluzgać, będą przestrzegać zasad itd. Co by to było? Totalna rzeźnia, parodia! Przecież to by sensu najmniejszego nie miało. Dlatego mi jest po prostu przykro, że macie taką opinię, no ale to userzy taką opinię tworzą. A pragnę zaznaczyć, że wypowiadają się tutaj ludzie przynajmniej w większości grający w Tibię. Nie chcę tutaj wysuwać zbyt daleko idących wniosków

Ale może Tibia źle wpływa na innych, czyni ich agresywnymi, a oni, chcąc odreagować, bluzgają na forum i naprzykrzają się Moderatorom łamiąc zasady. Ale
nikt nikogo tutaj nie trzyma na siłę co nie znaczy, że nie chcemy, aby zainteresowanie tym Forum spadło. Myślę, że wspólnie możemy uczynić Forum przyjemniejszym. To MY je tworzymy!