Zobacz pojedynczy post
stary 29-06-2005, 08:31   #1
Taliboy
Użytkownik Forum

Taliboy's Avatar

Data dołączenia: 12 08 2004

Domyślny Dla użytkowników FireFoxa i aktywnych graczy

Od pewnego czasu używam Firefoxa i chyba się do niego przekonałem.
Problem w tym, że aby był w pełni funkcjonalny, potrzeba nie lada pakiecika wtyczek i rozszerzeń.

Wielu z was grając w tibie często musi zaglądać na informacje o drugiej postaci na stronie www.tibia.com. Ten proces chwile trwa.

Na mojej poprzedniej wyszukiwarce(nakładce na IE) : Maxthon www.maxthon.com była możliwośc ustawienia i/lub zbindowania/zaliasowania dowolnej strony/wyszukiwarki. W firefoxie tego nie ma.
Do czego zmierzam?

Otóż napisalem mały plugin dodający nową wyszukiwarkę do istniejących (google, wikipedia, allegro). Nosi nazwę TCS ( Tibia Character Search).
Wystarczy tylko wpisać nick i po chwili wyświetlany jest opis ze strony www.tibia.com. Zaoszczędzony czas na wpisywaniu adresu i kilku kliknięciach możemy wykorzysać na grę w tibię lub śmiganie po stronach www.

Dostępna jest również wtyczka działająca na tej samej zasadzie, przeszukująca gildie w tibi. Tibia (TGS)
TRZEBA PODAĆ DOKŁADNĄ NAZWĘ GILDI (czyt. Duże i małe litery, spacja, apostrof)

Dostępna jest również wtyczka przeszukująca Czarną Listę Secury Tibia (SB)

Pluginy można pobrać z tąd
W drugiej kolejności (jeżeli 1 link z jakiegos powodu nie dziala) z tąd

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Taliboy
1.Wchodzimy pod podany link.
2.Klikamy na nazwe pluginu.
3.Potwierdzamy instalacje przyciskiem [OK].
4.Restartujemy Firefoxa.
5.Na prawo od paska odresu klikamy na małą ikonkę reprezentującą wyszukiwarkę i wybieramy Tibia (TCS),(TGS) lub (SB).
6. Wpisujemy zapytanie i oczekujemy wyników.
Proszę o komentarze.

Ostatnio edytowany przez Taliboy - 29-06-2005 o 22:09.
Taliboy jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.