Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
A powiedz- jakich bugów?? Podaj przykłady... I w ogóle na jakiej podstawie stwierdzasz, że Boga nie ma?
|
chociazby takie rozne np:
spadajaca manna z nieba- tak naprawde srajace ptaki
rozstapienie sie morza-zwyczajny odplyw, Mojzesz z ludem zdazyl przejsc przed przyplywem a egipcjanie nie....
duzo roznych...nawet Ksiadz na religi mowil nam ze te niektore rzeczy to sa zmyslone, ze to trzeba interpretowac.
Nauka nie wyjasniała to sobie sami ludzie wymyslali wyjasnienia niektorych zjawisk. Do dzisiaj to sie dzieje np. duzo ludzi jak zobaczy dziwne swiatlo na niebie to odrazu mysli ze kosmici!
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez morwi
lol-.-
czytales albo ogladales kiedys stworzenie swiata?-.-
Bog stworzyl swiat dobry dopiero potym jak stworzyl czlowieka swiat zaczal robic sie "zly"
|
W Biblii Bog stwarza swiat taki jaki wyobrazali sobie ludzi piszacy biblie-czyli ze np. nad sklepieniem nieba bylo morze, ze bog stworzyl tak nagle zwierzatka( w jeden dzien) czy ty w to wierzysz? bo mi juz nauka udowodnila to ze tak nie bylo... Ziemia nie jest plaska,nie wiem czy wiesz...
Jestem ateista choc wcale nie mowie ze wiara nie pomaga...bardzo pomaga w zyciu bo czlowiek jest istota wierzaca. W koncu chrzescijanstwo uczy milosci, przyjazni, sprawiedliwosci.
A co do tych tekstow to juz mi sie pisac nie chce

powiem tylko .:ROTFL:.