Zobacz pojedynczy post
stary 02-07-2005, 22:20   #39
Sie mapes
Użytkownik Forum

Sie mapes's Avatar

Data dołączenia: 08 11 2004
Lokacja: Wroclaw

Stan: Aktywny gracz
Imię: Sir mapes
Profesja: Royal Paladin
Świat: Lunara
Sie mapes ma numer GG 2380376
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Freaqs
Ja zostałem Ateistą tylko przez to , że kościuł jest taki jaki jest a nie przez to , że oglądam Mangi/Anime i czasami Hentai. Lub czytam Bravo (hodź nie czytam) tylko podaje przykład.
Bóg nie istnieje , istnieć może człowiek !
A w Biblii jest tyle bugów ...
LOL
sluchaj czy ty wogule przeczytales Biblie? czy ty wogule chodzisz do kosciola? tobie sie poprostu nie chce wierzyc bo tak jest latwiej. gdybys na ziemi mogl robic co chcesz to jaka by byla idea nagrody w niebie? dam ci rade przeczytaj Biblie abys sie mogl wypowiadac na temat ze jestes ateista

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Freaqs
Po co Bóg stworzyl ziemie na której jest zło ?
Marichuana , alkochol , tytoń , kuszące kobiety
W Biblii jest tyle "objawień" , "cudów" w czasach kiedy wcale nie były aż tak bardzo potrzebne , a teraz ? Co ? Cisza - ludzie mordują , gwałcą , używają używek (lol) a Bóg co robi ? Olewa to ?
Bog nie stworzyl zla, zlo stworzyl szatan, idioci ktorzy go "czcza" czcza zdrajce, upadlego aniola co was w tym tak podnieca?!

A co Bog robi? zycie teraz jest niesprawiedliwe ale w dniu sadu ostatecznego wszyscy zaplaca za swoje uczynki. gdybys nie wiedzial WIARA polega na wierzeniu a nie na WIEDZY, Jezus powiedzial do sw. Tomasza uwierzyles bo zobaczyles, blogoslawieni ci ktorzy nie widzieli a uwierzyli.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
@Morwi:
A jak odmienia się czasownik "lubiem" ;].

@Topic:
Nie przepadam za takimi tematami, gdyż prowadzą do spięć, w efekcie czego powstają debilne kłótnie. Myślę, że nie dane jest nam sądzić czy Bóg istnieje czy nie. My tego poprostu nie wiemy i nie dowiemy się tego aż do śmierci. Dopiero wtedy będzie nam dane dowiedzieć się czy "jest coś po drugiej stronie". Ja sam raczej nie czuję się chrześcijaninem. Przyjąłem Chrzest, Pierwszą Komunię oraz byłem bierzmowany, lecz nie wywarło to na mają wiarę zbyt wielkiego wpływu. Głównie jest to wywołane "religijnym bełkotem" oraz uprzedzeniami Kościoła. Czemu osoba niepełnosprawna nie może zostać księdzem albo zakonnicą? Co to ma do rzeczy? Jeśli osoba wierzy w Boga i kocha, powinna mieć możliwość zostania jego kapłanem/kapłanką. Co kościół ma do homoseksualistów? TO TEŻ SĄ LUDZIE! Dlaczego kościół nie pozwala im się pobrać? Jeżeli dwie osoby się kochają i chcą być razem, powinny mieć taką możliwość, bezwzględu na orientację. Przykładów takich jest wiele, lecz nie chce mi się ich wymieniać. Co do "bug'ów" w Biblii, są to z reguły błedy w tłumaczeniu. Pierwotna Biblia, napisana w języku staro-hebrajskim, jest pod tym względem o niebo lepsza, a zawdzięcza to poprawne zinterpretowaniu znaków. Najlepszym przykładem jest chrzest Jezusa. "Nasza" Biblia mówi, że przeleciał ptak. Ale jaki ptak?! Był to sęp, kondor, a może orzeł?! A Biblia hebrajska, wyraźnie pisze, że tym ptakiem był gołab, symbol pokoju. Tak pozatym, według mnie, wszystkie religie monoteistyczne, wierzą w tego samego Boga, lecz inaczej się on nazywa. A co do księży-psychopatów... Tytuł tematu mnie zniechęcił niesamowicie. Każdy ma swoje własne poglądy, nawet Kościół. Może te poglądy nie są zbyt mądre, ale mają do tego prawo i napewno nie są z tego powodu psychopatami. Ale się rozpisałem... ;]

@Mc Macio:
W Torze, świętej księdze żydów, jest wyraźnie napisane właśnie o odpływie, a nie o rozstąpieniu się morza. Lecz to juz nie może być błąd w tłumaczeniu, jest to "błąd" zrobiony specjalnie.

To tez sa ludzie ale to nie natuarlne, Bog tez potepil homoseksualistow niszczac Sodome i Gomore nie wiesz o tym

Zainstaluj FireFox'a 2 a może w czymś Ci pomoże -.-'
http://www.mozilla-europe.org/pl/
Sie mapes jest offline   Odpowiedz z Cytatem