Zobacz pojedynczy post
stary 03-07-2005, 22:27   #1
Pogromca pk
Zbanowany

Pogromca pk's Avatar

Data dołączenia: 18 04 2004
Lokacja: Siedziba Świętej Inkwizycji

Domyślny Kto prezydentem, hm?

Tak, tak. Zakładam sondę, w której każdy będzie mógł oddać swój głos na osobę, którą chciałby widzieć na fotelu prezydenckim.
Zdaję sobie sprawę, że nie każdy z forumowiczów ma prawa wyborcze, ale to nie przeszkadza w wyrażeniu swojej opinii. Wiem też, że do wyborów sporo czasu, ale właśnie na tym to polega - im bliżej wyborów, tym wyniki w sondażach są bardziej prawdopodobne. A ja chciałbym, żeby sonda była zrobiona wcześniej, kiedy jeszcze nawet przybliżony wynik jest niewiadomą, a większość znaczących kandydatów już jest znana. W ten sposób będzie można porównać wyniki sondy userów z wynikami prawdziwych wyborów.

Proponuję, aby każdy po oddaniu głosu uzasadnił swój wybór, lub napisał co myśli o innych kandydatach. W sondzie umieszczam tylko tych którzy mają jakieś szanse, a nie jakichś Bubli czy Słomki z 0,2% poparciem.

Ja zaglosowałbym na Zbigniewa Religę. Dlaczego?
Prezydent to człowiek pełniący funkcje bardziej reprezentatywne, niż ktoś kto posiada wielką włądzę. Religa to inteligenty człowiek, uratował życie wielu ludziom. Jestem pewien, że jako polityk nie dbałby tylko o siebie, ale i o ludzi. Tak więc zamiast prowadzić spory z innymi, podpisywałby ustawy korzystne dla kraju. To człowiek uczciwy, i na pewno lepiej reprezentowałby Polskę w świecie niż Lepper. Na niego oddałbym głos.
Na drugim miejscu stawiam na Donalda Tuska - jego partii życzę zwycięstwa.
Włodzimierz Cimoszewicz - sam nie wiem... niby zna sie na polityce zagranicznej, ale fakt że jest z SLD i ma tam kolegów... brrrr!
Andrzej Lepper - wiadomo, bardziej błazem niż polityk. Wg ekonomistów, gdyby wprowadził swoje ustawy w życie, pogrążyłoby to Polskę w kryzysie gospodarczym
Maciej Giertych - ojciec Romana, to mi wystarczy, żeby na niego nie głosować.
Lech Kaczyński - awanturnik, wszędzie widzi problemy. Z każdym sie klóci (np. z Wałęsą), ma manię na punkcie teczek i historii, zamiast koncentrować się na gospodarce. Ale lepszy on niż Lepper czy Giertych.

Czekam na wasze głosy!

Ostatnio edytowany przez Pogromca pk - 03-07-2005 o 22:54.
Pogromca pk jest offline   Odpowiedz z Cytatem

PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.