Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Litawor
Kretyn?
A co do treści Twego postu - tak samo trudno jest wyjaśnić istnienie Boga. Skąd On się według Ciebie wziął? Dlaczego akurat On miał istnieć od początku?
|
Nie,nie kretyn ale to był przymiotnik =.= .Rzeczywiście,trudne do wyjaśnienia,aczkolwiek możliwe.W religii jest wszystko możliwe,moja była nauczycielka (czyt.katachetka) także nie umiała wyjaśnić istnienia Boga.Poprostu: To Siła Wyższa,istota rozwinięta najwyżej.Każda z trzech teorii ma w sobie prawde.Więc teraz coś Ci powiem (tylko moje przypuszczenie):
Teoria darwinowska głosi,że ewoluowaliśmy z "małp".Religia głosi natomiast,że stworzył nas Bóg.A trzecia teoria,że nasze życie zostało rozpoczęte przez kosmitów (?),istoty najwyższe.A więc jeżeli to połączyć to wyjdzie coś takiego:
Bóg,to istota najwyższa która ewoluowała od rozpoczęcia Wszechświata.Na początku była taka jak my,później się rozwijała,dalej ewoluwała,rozwijała itd,aż w końcu osiągnęła granice.Została tzw. Istotą Najwyższą.Postanowiła więc stworzyć życie.Prawdopodobnie stworzyła najpierw bakterie,mikroorganizmy (nie wiem czy razem czy odzdzielnie) itp.I stąd się wzieliśmy.Jak widać,można wytłumaczyć istnienie Boga.Oczywiście,to nic oficjalnego,to tylko i wyłącznie moje przypuszczenia.
P.S:Jak skończy mi się ban to wtedy sobie pogadamy...