Cytuj:
I w 1986 roku, gdy stanął u boku generała Jaruzelskiego w radzie konsultacyjnej, i dwa lata później, gdy mówił: – Interesem Polski jest trzymać się Paktu Warszawskiego i RWPG. Bo orientacja na sojusz z Rosją jest podstawowym elementem myśli narodowej („Głos Wielkopolski” z 1988 roku).Gdy w latach 80. jeździł po poznańskich kościołach z odczytami, nie krył, co sądzi o Solidarności, która dała się wyprowadzić na manowce trockistom i masonom manipulowanym przez zachodnie wywiady. Mąciciele i ekstremiści chcieli doprowadzić do ingerencji Paktu Warszawskiego, ale ocalił nas generał Jaruzelski („Okazał się większy od Wielopolskiego”), co doprowadziło do wściekłości sztaby NATO – tak jeszcze w 1995 roku pisał Giertych i być może dlatego na plakatach profesora nieznani sprawcy dopisują: „Przydupas Jaruzelskiego”.
|
@Djkuter Mow co chcesz ale do Giertycha Seniora mnie nie przekonasz.Nie podobaja mi sie jego prorosyjskie poglady.IMO najlepszych kandydatem jest Włodzimierz Cimoszewicz.
Pewnie wiekszosc bedzie ciekawa dlaczego wlasnie on.Bardzo dobrze spisywal sie jako szef polskiej dyplomacj,jest obecnym marszalkiem oraz bylym szefem rzadu(premierem?),wiec wydaje mi sie ze ma odpowiiednie doswiadczenie do pelnienia tak odpowiedzialnej funkcji.
@Mentos
Lepiej juz nie pisz w tym temacie.i