Zobacz pojedynczy post
stary 07-07-2005, 20:32   #5
Descartes
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 09 06 2004

Domyślny

Z 1 grafik:

Ostrze Armagedonu: Ładne kształty, jednak aura zepsuła pracę.

Bow: B. ładny kształt, nie można się do niczego przyczepić poza brakiem cieniowania.

Demon helmet: Fajny, lecz nieco za chudy (hełm jest z reguły większy niż głowa )

Jakiś topór: Taki topór nie ma prawa bytu - nie byłoby go gdzie uchwycić no i nie wiem, w jaki sposób by się nim walczyło - wyobraź sobie, że chcesz kogoś chlasnąć takim toporem - po wykonaniu uderzenia jedną stroną, druga strona ugodziła by Ciebie.

Giant Sword: Taki sobie. Za mała rękojeść - pamiętaj, że to jest miecz dwuręczny!

Jakiś toporek - no, ten już bardziej realistyczny, lecz niczym nie wyróżniający się toporek.

Hełm - ładny, jak na pierwszy raz. Tylko trochę zbyt kanciasty. I spróbuj wydłużyć ten krzyż w poziomie (zwiększyć pole widzenia).

Miecz - ładnie wygląda w naturalnej wielkości, jednak w powiększeniu już ujawniają się błędy w cieniowaniu. Miecz nie jest płaski, jego przekrój wygląda mniej więcej tak: <>

Kolejny miecz - no, ten już wygląda lepiej. Tylko popraw rękojeść, bo nie widać cieniowania.

Kolejny topór - bardzo ładny. Co prawda delikatne cieniowanie sprawia wrażenie płaskiego, ale kształt jest dobry.

Spear - ładny. Wygląda jak zwyczajna włócznia bez żadnych bajerów - i tak ma być.

Z 2 grafik:

Giant sword - no, teraz już trochę lepiej. Tylko wydłuż rękojeść, bo w nie ma miejsca na obydwie ręce.

Hełm - stara wersja była lepsza.

Miecz - Nie rysuj ten kreski pośrodku, bo to psuje efekt, zamiast tego staraj się jedną stronę zrobić ciemniejszą - jak już mówiłem, miecz nie jest płaski.

Kolejny miecz - Fajowy design. Cieniowanie ujdzie, rękojeść do... wiesz gdzie.

Spear - obydwie wersje są ładne.

Ogółem to dosyć ładne prace jak na pierwszy raz. Nie zrażaj się krytyką, tylko bierz ją do siebie i za jej pomocą poprawiaj swoje prace - oto recepta na dobrego Artystę.

@Down: Kuna, chyba czegoś nie rozumiesz. To są jego pierwsze grafiki, więc trzeba napisać, co est do poprawienia. Myślisz, że jego następne grafiki będą lepsze, jeżeli napiszesz mu "patrz na grafiki innych"? Wtedy nie będzie wiedział, co dokładnie jest źle...

Ostatnio edytowany przez Descartes - 08-07-2005 o 08:02.
Descartes jest offline   Odpowiedz z Cytatem