08-07-2005, 17:56
|
|
Użyszkodnik
Data dołączenia: 05 02 2004
Lokacja: Festung Breslau
Stan: Początkujący
Profesja: Druid
Świat: Auchindoun
Poziom: 80
Skille: LW/Skin
Poziom mag.: 2k
|
Wszystko o HMM'ach (4 fun)
Hmm (heavy magic missile) jest najczęstszą runą ofensywną.
W czasie używania uwalnia z siebie dużą ilość energii która zadaje rany wybranemu celowi. Może oczywiście zadać również wielkie zniszczenia samym uderzeniem, np: w skroń albo potylicę.
Sposób wykonania:
Składniki:
1) Niewielki kamień, mieszczący się w dłoni, podłużny, elipsowy, płaski
2) Dłuto albo czarny marker
3) Fioletowa farba olejna lub inny fioletowy barwnik
4) Dla przyspieszenia procesu, sok z jagód
Wykonanie:
Na początku oczyszczamy kamień z wszelkich zabrudzeń, ziemi i piasku. Jeżeli posiadamy dłuto to ostrożnie wyrywany w kamieniu kółko i strzałkę. Uwaga! strzałka powinna być skierowana wzdłuż kamienia, nie w poprzek!
Potem malujemy kamień farbą. Jeżeli nie posiadamy dłuta to najpierw malujemy kamień farbą a po jego wyschnięciu czarnym markerem ów znak.
Następnie pozostaje nam przekazanie mocy do kamienia. Możemy oczywiście czekać aż będziemy gotowi i wypowiedzieć formułę "Adori gran" trzymając jednocześnie kamień w ręce lub dla przyśpieszenia procesu wypić sok z jagód wypowiadając jednocześnie dłowa "Ahhh..." (UWAGA! nie zapomnij o kropkach!) i wtedy powiedzieć formułę "Adori Gran".
Używanie:
Są dwie możliwości:
1) Trzymamy runę (już nie kamień) w ręce i z całych sił skupiamy się na celu aż z runy nie wystrzeli energia (mało skuteczne)
2) o wiele bardziej skuteczny sposób: wybieramy cel, bierzemy durzy zamach i rzucamy runą najlepiej w głowę. (PAMIĘTAJ, AUTOR TEGO PORADNIKA JEST PROFESJONALISTĄ. NIE PRÓBUJ GO NAŚLADOWAĆ)
Normalnie hmmy powinny być tylko do pięciokrotnego użytku, lecz naprawdę to ograniczenie zależy od wykonania runy. Porządna, dłutowana runa pomalowana wytrzymałą farbą może nawet wytrzymać parę lat.
Runa nie nadaje się do użytku gdy pojawią się na niej zadrapania, odpryski.
UWAGA! Tak uszkodzonej runy nie wolno naprawiać poprzez np: zamalowanie odprysków!
Od momentu publikacji poradnika, zostałem wręcz zaspamowany pytaniami o efekt końcowy, czyli jak powinna ów runa wyglądać. Postanowiłem zaprezentować jeden egzemptlaż wzorowy. Kamien jest wręcz idealny, niestety farba (akrwalelowa) już nie. Jak widac symbol (o który też było mnóstwo pytań) jest wykonany markerem gdyż kamień jest zbyt płaski by go dłutowac.
P.S. Mam nadzieje, że poradnik się przyda 
P.S.S. poradnik napisany pod inspiracją Tego tematu
P.S.S.S. Jak by co, poradnik jest napisany dla żartu, nie należy go traktować poważnie (Bóg wie, co jeszcze n00by z tym zrobią )
Ostatnio edytowany przez Vanhelsen - 08-07-2005 o 22:30.
|
|
|
|
PAMIĘTAJ! Źródłem utrzymania forum są reklamy. Dziękujemy za uszanowanie ich obecności.
|