Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mc macio
A skad wiesz ze chodzi o kase? Własciwie to skad my mozemy wiedziec o co tak naprawde chodzi?! mozemy jedynie przypuszczeac.Amerykanie twierdza ze w celach pokojowych itd. Gdyby im wierzyc to ja ich popieram. Wybija bojowki, zainstaluja demokracje i se pojda a irak bedzie sobie sam w spokoju zyl dlugo i szczesliwie(  )
Ale... gdyby przyjac wersje ze oni napadli w innych celach(ropa itp) no to gorzej. to juz lipa jest a Amerykanie to okupanci. Nikt z nas nie wie o co tak naprawde chodzi.Mozemy sie tak klocic w nieskonczonosc a i tak nic to nie da poki sie nie dowiemy o co tak naprawde choidz amerykanom.
|
Już widze te cele pokojowe... powiem mi, kiedy więcej było ataków "terrorystycznych" za czasów Saddama czy teraz, gdy USA okupuje Irak?
Za czasów Saddama nie słyszałem o żadnym ataku (może już nie pamietam

). Irakijczycy nie chcą amerykanów w swoim kraju (dowodem na to są ataki na ich bazy, oddziały itp) a ci nadal się na chama tam pchają bo mogą kontrolować ropę, a jak każdy pewnie zauważył ropa drożeje. Innym przykładem, że Bush ma innych tam gdzie słońce nie dochodzi byle by jego kraj żył w wielkim dostatku a on miał kasę jest ostatni zjazd G8. 7 państw chce ograniczyć emisje CO2 w celu ratowania świata przed efektem cieplarnianym a jedyny Bush się sprzeciwstawia, mając to w d*** bo USA jest największym dostarczycielem CO2 do atmosfery a ograniczenia spowodowały by zachwianie się amerykańskiego rynku. Tak więc to na 1oo% chodzi o ROPE!