THE ELDER SCROLLS IV: OBLIVION
Wielu z Was, jak również i ja grało zapewne w trzecią odsłonę 'The elder scrolls' pt 'Morrowind'. Grając w nią gracz przemierzał swoim bohaterem nieodkryty teren wyspy Morrowind pokonując przeciwników, ulepszając róznego rodzaju skille oraz zagłębiając się w całą fabułę gry, która moim zdaniem była bardzo ciekawa.
Akcja gry będzie się rozgrywać w prowincji cesarskiej Cyrodiil, prawdopodobnie kilka lat po wydarzeniach na Vvardenfell. Jak nazwa sugeruje, fabuła będzie się obracać wokół pewnych wydarzeń związanych z Otchłanią.
Przeniesiemy się do krainy pełnej pięknych lasów, bęzdie mogł przejechać się włąsnym wierzchowcem i walczyć z róznego rodzaju potworami.
Do wykonania będzie bardzo dużo misji, tych głownych jak i pobocznych.
Tyle o kwesti fabularno-praktycznej, że tak to ujme teraz krótko o kwesti technicznej.
Co do wymagań sprzętowych nic nie jest jescze pewne, ale sądząc po screenach...
Elfickie ruiny
Domek na polanie
Piękny las
Nasz bohater
Jeden z potworów
Wydaje mi się

, że będą one wysokie (nawet gzdieś usłyszałem, żeby odpalic na max detalach w dniu premiery trzeba będzie mieć najlepszy dostępny zestaw na rynku...

) ale co tam pozyjemy zobaczymy.
Jak widać wszystko w grafice zostało dopracowane w najdrobniejszym szczególiku. Na przykład trawa, drzewa, kwiaty poruszające się na wietrze albo pięknie oświetlone lokacje...mmm palce lizać

Gra zostanie wydana na PC, X-BOX2 oraz najprawdopodobniej na PS3.
Wg producentów gra powinna zostać wypuszczona na rynek na przełomie roku 2005 i 2006 czyli juz za kilka miesięcy.
To tyle ode mnie...

teraz czas na wasze komentarze i wypowiedzi

Co o tym sądzicie?