Widzę, że powoli temacik się rozkręca... i dobrze

Chciałem troche uzupełnić informacje ...a więc zaczynamy !
AD Wymagań sprzętowych
Co do wymagań nie są pewne, lecz MrSmileyFaceDude, przedstawiciel Bethesda napisał na oficjalnym forum: "Aktualnie mój komputer w pracy ma Radeona 9800 Pro z 256MB. Ale gra jeszcze nie jest skończona, więc póki co niemożliwym jest danie jakąkolwiek znaczącą odpowiedzi na pytania dotyczące wymagań systemowych."
Jeśli obecnie pracownicy Bethesdy pracują na Radeonie 9800 Pro, to za rok (przewidywana przez fanów data wydania) na tej karcie graficznej powinniśmy odpalić Obliviona na co najmniej średnich ustawieniach.
W innej wypowiedzi MrSmileyFaceDude dodaje“Mogę wam powiedzieć na jakim sprzęcie pracuję, ale nie jak gra działa, ponieważ wciąż nad wszystkim pracujemy - ja np. większość czasu spędzam w debugger'ze. Pracuję na Pentium 4 3GHz z 1GB RAM-u i Radeonem 9800XT 256”.J
W sumie to to nie jest taki dobry sprzęt nie ?

J
Radzę wszystkim pragnącym grać w Obliviona na high detalach zbierać pieniążki na nowego PC J (czemu ja mam athlona 1800+, 256 ramu oraz GF2MX400 64mb sdram

? )
System walki:
Czy nie wydawało Wam się, że walka w Morrowindzie była dość nudna? Jednym z powodów dlaczego walka własnie w Morrowindzie była nudna i monotonna była zapewne opcja "zawsze uzywaj najlepszego ataku". Gracz nie miał najmniejszego powodu aby wyłączac tę opcję. każdą bronią do walki w zwarciu były tylko 3 ataki, i zawsze, obojetnie jak uderzylismy, najlepszy byl jeden - ten który mial najlepsze obrażenia. Ataki wszystkimi broniami wyglądały identycznie.
Na szczęście w The elder scrolls IV będzie inaczej. Bethesda zapowiada, że tym razem naprawde będziemy mieli powody do tego, by wyprowadzać różne ciosy w zależności od sytuacji. Walka każdą bronią ma wyglądać inaczej.
Na dodatek gołym okiem zauważymy różnicę pomiędzy wprawionym wojownikiem a mało wytrenowanym newbie

.
To na razie tyle ode mnie. Proszę o komentarze!

Jeśli przypomni mi się coś godnego uwagi dodam to do tematu Pozdrawiam

!