Zobacz pojedynczy post
stary 27-03-2004, 23:29   #9
Ulrek
Użytkownik Forum

Ulrek's Avatar

Data dołączenia: 22 09 2003

Ulrek ma numer GG 2872951
Domyślny

Ta, jak mój "kochany" braciszek zainstalował kazę, bo mu mało było tego 2,5GB disco polo które już ma na kompie, to razem z tym poinstalowały się różne śmieci. Co się dało, to usunąłem ale w związku z tym:

- IE się pochrzanił, jak nie może znaleźć pliku/strony to wchodzi na jakąś dziwną wyszukiwarkę i nie wiem jak to zmienić
- komp działa o wiele wolniej niż poprzednio
- kaza przestała działać... chociaż to akurat dobrze
- zauważyłem że na niektórych stronach spadła szybkość wczytywania się (chociaż to pewnie przypadek).

Bacz na wszystko... ja kiedyś uważałem, że ściąganie 5 plików na raz nie wpływa w żaden sposób na ogólną szybkość łącza.

@ na temat

jednak trochę poczytałem na innym forum (całkiem przypadkowo, bo forum nietematyczne, że się tak wyrażę) i okazało się, że można zablokować port na połączenia wychodzące i odpowiedzi na nie. Całkiem możliwe, że admin obniżył "prędkość" na ten port, z niewiadomych jednak moim zdaniem powodów.

Jeżeli uda ci się zdobyć IP serwerów tibijskich w DOS-Shellu możesz wpisać komendę "tracert xxx.xxx.xxx.xxx"
gdzie zamiast "x" wstawiasz odpowiednie cyferki. Niewiele to jednak da, ale służy do porównywania przez ile serwerów przechodzi twój sygnał zanim dotrze do celu (dla porównania możesz napisać np. "tracert www.onet.pl" ))