Temat: Hitler...
Zobacz pojedynczy post
stary 14-07-2005, 01:06   #12
ripper
Użytkownik Forum

Data dołączenia: 01 08 2004

Stan: Na emeryturze
ripper ma numer GG 3603576
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ziomisław
Chiałbym podyskutować tutaj o hitlerze. Jednak najbardziej nurtuje mnie to czy on naprawde był świrem. (niestety?) Jakiś spory procent ludzi na świecie uważa, że hitler był świrem. Jednak ja w to nie wierze. Co z tego, że chciał zapanować nad całym światem, tzn to bardzo źle, ale wiele osób właśnie przez to uważało go za człowieka nienormalnego. Ja osobiście uważam, że hitler był człowiekiem w pełni normalnym pod względem psychicznym, ale był po prostu zły i był GENIUSZEM. Tak moi drodzy według mnie tak było i prawdopodobnie zaraz kilka osób zacznie mnie bluzgać, że ja to jestem fanem hitlera, że popieram komunistów itp. Tak więc główna idea tego posta to pytanie : czy hitler był człowiekiem nienormalnym - odpowiedz i uzasadnij.

Jeżeli złamałem jakiś punkt regulaminu bardzo przepraszam i w takim wypadku prosze o skasowanie mojego tematu.

Ps: Pamiętajcie, że ja nie mówie iż hitler był dobry ale był on geniuszem ( w złej sprawie )!
Zanim będziesz mówił o historii przydałoby się ją poznać. Nie wiem co ma komuna do Hitlera, wyjaśnisz mi?

Hitler nie był geniuszem, był najwyżej pseudo-charyzmatyczny. Trafił na sprzyjający okres w historii (niezdawolone społeczeństwo) i miał sporo szczęścia oraz niemałą intuicję. Był marnym dowódcą w kwetsii militarnej, natomiast był dobrym organizatorem. A co do jego "normalności" to raczej normalny nie był, bo z reguły ludzie nie chcą panować nad światem a już na pewno nie mordują z tego powodu milionów ludzi.
ripper jest offline