Temat: Hitler...
Zobacz pojedynczy post
stary 14-07-2005, 04:16   #14
Tahi
Użytkownik Forum

Tahi's Avatar

Data dołączenia: 13 07 2005

Pergamin

Szczerze mówiać jestem mile zaskoczony poziomem dyskusji, o jakby nie mówić jednej z popularniejszcych person poprzedniego stulecia, jak i zapewne kawałka tego. Moim zdaniem trzeba zaufac wiekszości ekspertów, któzi zajmowali sie, jak i zajmója Adolfem Hitlerem. Zgodnie twierdzą, żę był osobą nie przeciętną, zakompleksioną o wysokim mniemaniu o sobie i swoim pochodzeniu (niemówiąć żę jego babcia było dziwką a matka sprzątaczką). Miał wiele cech dobrego przywódcy i potrafił otoczyć sie mądrymi i inteligętnymi osobami. To było jego największym sukcesem, który pozwolił mu przekonać miliony Niemców do swoich ideologi, które było moralnie i etycznie nie do zakaceptowanie!! Podejrzewam, żę gdyby w Polsce pojawiła sie taka osoba, zdobyła by odpowiednie elektorat inteligencji, przedśiebiorców, ludzi kultury używajać podobnych jak Hitler metod nikt go by nie mógł powstrzymać. Przykładem takich osób jet Pan Andrzej Lepper, Roman Giertych i jego świta. Używając wielkich słów zdobywaja poparcie ludzi o lekkiej bojaźni.... Tutaj w gre wchodzi również pewnego rodzaju zastraszenie, a mianowicie Młodzież Wszechpolska jest swego rodzaju "hitler jugen", bojówką młodych ludzi, czesto bez wykształcenia i "własnego rozumu" . Bardzo ważnym elemntem wykożystywanym przez Hitlera była propaganda, która dzisiaj też można zauważyć po lewej i prawej scenie poityki.
Może troszke zabardzo pisze o polityce i jeszcze w okresie przedwyborczym, ale nie trudno tego nie zauważyć i pominąc. Coprawda mam centro-lewicowe poglądy na świat i można to uznać jako atak polityczny, ale zapewnia, iż tak nie jest.
Kończąc jestem za hipoteza Hitlera- wariata, który za dużo chciał mieć... i to go zgubiło.

Sorki za ewentualne błedy ort i gram ale pisze to na biegu i troche puźno jest, a raczej wcześnie....

Gratuluje niektórym wiedzy historycznej, a zwłaszcza tym dzielnym 14latkom Pozdro
Tahi jest offline