@Angelus:
Bo ja jestem antysemitą. Teraz mieszkam w Izraelu, choć nie jestem żydem i widzę jak oni się zachowują. Żydzi uważają, że są lepsi od innych narodów, że są narodem wybranym. Gdybyś widział jak oni traktują ludzi... Jak rzeczy. Moi rodzice, w Izraelu są sprzątaczami (btw. zarabiają tyle co polscy politycy albo i więcej), więc mają z żydami duży kontakt. Kiedyś rozmawiałem z człowiekiem, u którego pracują moi rodzice. Pytał się mnie czy w Polsce mamy komputery, lodówki, wierzowce... Dla nich każdy naród jest gorszy. U nich wszystko jest najlepsze, najzdrowsze etc. Uważają siebie za nadludzi(!), za naród wybrany przez Boga, naród który jest lepszy od innych.
@Ziomisław:
A ja go krytykowałem?
@Gezund:
Dokładnie. Średnio co 60-70 lat są "pogromy" żydów. Gdyby tak nie było to oni by teraz byli "władcami świata". Teraz już i tak mają ogromne wpływy. W rządzie każdego z krajów jest pełno żydów. Np. Kwaśniewski, Bush, Clinton + sporo innych polityków.
@Tahi:
Czy to grzech, że jego matka była sprzątaczką? Czy to coś złęgo, że ktoś jest sprzątaczem? Żadna praca nie hańbi. Myślisz, że "dzielny czternastolatek" nie może mieć rozległej wiedzy historycznej?