Ech , tyle sie tego uzbieralo , ze nie wiem od czego zaczac ...
- Caerlionne
Jesli poczytasz Stary Testament dowiesz sie , ze Bog uczynil z Izraelitow narod wybrany !
Nie wiem czy jestes praktykujacym katolikiem , ale powiem tylko , ze Jezus Chrystus , Matka Boska , Apostolowie ... oni wszyscy byli Zydami.
Dla Zydow fakt zawarcia przymierza z Bogiem jest rzecza niezwykle wazna i sa z niej dumni. Wolno im !!!
Niewydaje mi sie zeby uwazali sie za narod lepszy od innych , ale jesli tak jest , to sa w bledzie. Kazdy narod jest w czyms dobry , ma swoja historie , swoich uczonych , sportowcow , artystow , pisarzy , politykow ...
Porownywanie kto zrobil wiecej dla swiata i kto jest lepszy : Jezus , Mahomet , czy Budda ... przypomina mi klotnie dzieci z piaskownicy.
Wszystkie te postacie to wielcy ludzie, wielcy przywodcy religijni , dla swoich wyznawcow sa swietoscia ! Nie ma sensu sie klocic ktory jest wazniejszy !!!
Co do tego , ze Zydzi beda rzadzic swiatem ...
A niech se rzadza , nie mam nic przeciwko ...
Niemcy maja rzadzic prosze bardzo ...
Jedna sprawa : pelna demokracja ! wolnosc slowa ! tolerancja !
Co to znaczy rzadzic swiatem ???
Mozna miec olbrzymie wplywy, z racji dostepu do zrodel finansowych.
Zydzi maja niesamowity zmysl do robienia interesow , za to ich podziwiam.
Sa swietnymi bankierami , stad tez ich odzialywania na politykow.
Ale wydaje mi sie , ze zeby byc dobrym ekonomista , trzeba miec naprawde spora wiedze. A ludzie dysponujacy olbrzymia wiedza , rzadko kiedy sa na tyle glupi aby darzyc do wladzy absolutnej.
__________________________________________________ __________________
- czy chec podbicia swiata ma sens ?
To , ze Hitler chcial podbic swiat nie czyni z niego osoby nienormalnej.
Wrecz przeciwnie fakt ten swiadczy, ze byl ponadprzecietnie ambitny , ze ocieral sie gdzies tam o geniusz.
Ale to co wyprawial z innymi narodami, ten terror, to mordowanie Zydow , Cyganow , Polakow ...
No sorry, ale jak ktos zleca wymordowanie milionow niewinnych ludzi to jaki jest ??? Normalny raczej nie !!!
Co do tego wielomilionowego wymordowania , to dla Hitlera raczej trudne nie bylo. A to z tego powodu , ze on wszystko zlecal ! Podpisywal dokument , a reszta zajmowaili sie inni ...
Ostatnio edytowany przez Angelus - 14-07-2005 o 14:09.
|