Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Ludzie, dajcie sobie spokój z excalbugiem! Skoncentrujcie się na tym co może znaczyć ta książka, a nie robicie kolejny temat o excalibugu.
@Evil Maul:
Jak dla mnie twoje tłumaczenie nie ma zbyt wielkiego sensu. Gdy porównuje orginalny tekst z twoim "tłumaczeniem", to myślę, że przetłumaczyłeś inną książkę. Btw. Skąd ty tam wytrzasnąłeś Thalasa?!
@WSH:
Uman i Zathroth byli dwoma połowami jednego istnienia. Uman był dobrym bogiem, póżniej razem z Fardos i Tibiasulą tworzyli Tibię. Zathroth był złym bogiem, który starał się zniszczyć wszystko co stworzyli Uman i reszta paczki.
|
Faraonowie to bogowie !!! Poczytaj obojetnie jaka ksiege ktroa jest w Anrkrahmun kazda pisze dokladnie lub uswiadamia nam ze faraonowie stworzyli miasto Ankrahmun lecz chciwosc pierszych Bogow opetala ich i walczyli o miasto To byla pierwsza bitwa!!! druga bitwie opisuje ta ksiega !!! Bitwa na meinlandzie zauwazyc mozna ze cala gra Tibia ma nie ktore powizania z naszym zyciem tzn mitologia i bibilia , wydaje mi sie ze to nie jest quest ale opis wojny ktora moze sie zdarzyc gdzy ludzie na tibi beda mieli najpoteznijesz bronie a zaprgna czegos wiecej !!! Miecz ten moze bedzie do zdobycia teraz po update moze wydawac sie ze to Magic Long Sword ale bysmy musielei cownac sie o kilkadziesiat lat !!! pokaze teraz opis poczatkow Tibi
epizod I - narodziny pierwszych Bogow i pierwszych ludzi powstanie Tibi
epizod II - pierwsze miasto Ankrahmun i faraonowie
epizod III- wojny narodziny zla , i wszelkiego czego z nim zwiazne ( to tutaj powstal slawny miecz )
epizod IV - triumf dobra bitwa pierwszych kroli
epizod V - Powstanie kroli i nowych miast . Bogowie zapomnieli o wojnie i o mieczu lecz stare ksiegi wciaz o nim pisza . Basilisk ukryty daleko pod ziemia znow knuje zly plan .
epizod VI- ????