Zobacz pojedynczy post
stary 16-07-2005, 01:29   #47
Dr. Omader
Administrator

Dr. Omader's Avatar

Data dołączenia: 05 01 2004
Lokacja: Happyland :)

Stan: Na Emeryturze
Profesja: Master Sorcerer
Poziom: 104
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Qurak
Wszystko ok Cipsoft robi wszystko aby pozbyc cie cheaterów aby tibia byla równa dla wszystkich i wogóle.. ok zgadzam sie wszystko ok i calkowicie popieram jednak patrzac na to z innej strony co jest winny taki cheater w porównaniu do hackera? to ze jedzie sobie na mc i chce mniej wiecej sprawiedliwie sobie pomóc to nic ale to jush jest inny temat.. ciekawi mnie jednak czemu Cipsoft tak sie uparł na tych cheaterów a nie robi praktycznie nic z hackerami.. cheaterzy to cheaterzy nikomu nie wadza ani nie pszeszkadzaja jednak zostac shackowanym to jest dopiero strat.. wedlug mnie Cipsoft powinien po updacie wziac sie za produkcje jakiegos bardzo ale to bardzo pozadnego programu anty hackerskiego przeznaczonego wylacznie dla tibii(aby nie poniesli jakchs kolosalnych strat) a dopiero potem zabrac sie za cheaterów.. wtedy gra w tibie stalaby sie zupelnie spokojniejsza i nikt nie musialby zadawac sobie pytania "po co grac skoro jak zrobie wysoki lvl to i tak mnie shackuja??"

jesli w jakikolwiek sposóbzlamalem regulamin to pszepraszam jednak nie moge dluzej dusic tego wszystkiego w sobie

pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia

Ludzie byli, są i będą idiotami.
Tak samo hacki byly, sa i bedzie ich jeszcze wiecej, bo ludzie sa glupi.
95% hackow wynika z ludzkiej glupoty. Pozostale 5% to cholernie przemyslane i sprytnie zaplanowane akcje, wymierzone w wysoko poziomowe postacie i opierajace sie na ich drobnym niedopatrzeniu.

Powiedz mi: Co CipSoft ma poradzic na to ze ludzie sa debilami? Co oni maja z tym zrobic?
W interesie kazdego gracza jest zadbanie o to, aby nikt nie przejal jego konta, a jak jest na tyle glupi zeby sciagac jakies cheaty, albo ufac wszystkim poznanym osobom to co ma CipSoft na to poradzic?
CipSoft nie moze nic wiecej poradzic na ludzka glupote. Zmiany jakie moglby pomoc w zwalczaniu kradziezy kont sa minimalne i nie zmniejsza tego procederu bardziej jak o 5-10%~

To tak jakbys kupil auto, dal kluczyki nieznajomemu, a potem sie czepial firmy, ktora wyprodukowala to auto, ze je slabo zabezpieczyli bo ci je ukradli.

To jest TWOJE konto, wiec w twoim interesie jest zadbanie o nie. CipSoft was uswiadamia o niebezpieczenstwach hacka, ale jak wy to macie w tylkach to potem tracicie postacie.
Hasla nie sa kradzione z baz CipSoftu tylko od graczy. CipSoft nie zawinia tutaj.

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Erpatr3
Mając 9lv zostałem zabity przez 2 PK na 12lv i 15lv, a GM nawet nie raczył odpowiedzieć na moją skargę ...
Player Killing jest dozwolony. Kiedys byla taka zasada, ze nie mozna zabijac postaci ponizej 10lvl, ale i tak nikt jej nie przestrzegal, ani nie karal tych co ja lamali.
Po to jest system czaszek, aby zapobiegac zabojstwom. Inna sprawa, ze jest on niedopracowany, ale mniejsza z tym
Dr. Omader jest offline