Zobacz pojedynczy post
stary 20-07-2005, 01:18   #8
Huo
Użytkownik Forum

Huo's Avatar

Data dołączenia: 19 07 2005
Lokacja: W świecie piękna i dobroci

Stan: Aktywny gracz
Imię: Kenetopu
Profesja: Knight
Gildia: -
Świat: Harmonia
Poziom: 25
Skille: 62/60
Poziom mag.: 4
Domyślny

Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Nie ma mowy o III Wojnie Światowej w przypadku walki z terroryzmem, to nie bedzie regularna wojna. Terrorysci nie dysponuja takimi ilosciami ludzi i srodkami zeby toczyc regularna wojne. Poza tym nie stanowia panstwa, jesli zadne panstwo nie wystapi oficjalnie jako wspierajace strone terrorystow i nie wytoczy swoich wojsk to nie ma mowy o wojnie, a co dopiero o Wojnie Światowej, w ktorej walczyły najwieksze mocarstwa swiata.

I tym samym oglosilbys zwycestwo terrorystow. Bo o to im przeciez chodzi. Dodatkowo pokazalbys, ze boisz sie i dajesz sie zastraszyc. Co to za mocarstwo ktore daje sie zastraszyc? Grozby bylyby coraz nowe i w coraz wiekszych ilosciach pozniej gdyby bylo wiadomo, ze dajesz sie zastraszyc. Dodatkowo dochodzi fakt, ze informacja nie jest potwierdzona, wiec pokazalbys, ze boisz sie falszywych grozb.

Nawet jesli wojska zostalyby wycofane to i tak bylyby zamachy dalej. Bo przeciez o to im chodzi, o zabicie jak najwiekszej ilosci niewinnych ludzi. Dodatkowo jakby tak zaczeli straszyc po kolei te panstwa ktore maja duze zloza ropy z wlasnie tych rejonow, to przejeliby kontrole nad tymi zlozami, przez co byliby w stanie kontrolowac swiatowa ekonomie(bo cena ropy wywieraja jeden z najwiekszych wplywow na swiatowa ekonomie), co w skrocie oznacza, ze wladaliby praktycznie swiatem. Czyli zrobiliby to co amerykanie chca teraz robic

A ty, co byś zrobił? Jeżeli nie wycofasz wojsk to będą krwawe zamachy ucierpią niewinni ludzie, a jak byś wycofał to może by nie było wiem, że w stosunku ja : ty nie mam szans (wiek i wiadomości ze świata), ale tak powinni zrobić (wycofać wojsko). Co do tego gdyby wygrali… może nie koniecznie… mogli by wygrać, ale ludzkość ludzkość w Europie byłaby bezpieczniejsza i można by było nazwać to wygraną.
Huo jest offline   Odpowiedz z Cytatem