Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Huo
A ty, co byś zrobił? Jeżeli nie wycofasz wojsk to będą krwawe zamachy ucierpią niewinni ludzie, a jak byś wycofał to może by nie było wiem, że w stosunku ja : ty nie mam szans (wiek i wiadomości ze świata), ale tak powinni zrobić (wycofać wojsko). Co do tego gdyby wygrali… może nie koniecznie… mogli by wygrać, ale ludzkość ludzkość w Europie byłaby bezpieczniejsza i można by było nazwać to wygraną.
|
Ja bym zaczal od tego, ze nie wyslalbym wojsk swojego panstwa tylko przygladal sie temu wszystkiemu z boku i zastanawial sie jak na tym zyskac jeszcze

Wojny w Iraku nie popieram, amerykanow nie lubie, terrorystow nienawidze i nie ustapilbym im.
Tym bardziej jako glowa jakiegos panstwa nie wystarszylbym sie jakiegos info w necie, ktore nie jest potwierdzone.
Bez dokladnych danych wywiadu, nie moge powiedziec jednoznacznie jaka decyzje bym podjal, ale wiem, ze po takiej informacji w necie na pewno bym nie wycofal wojsk.
Zamachy beda i tak, czy oni wycofaja wojska czy nie. Sadze, ze jesli wycofaja to dopeiro sie zacznie bo jak juz mowilem, terrorysci zobacza, ze najwieksze mocarstwa swiata daja sie zastraszyc.
Nie ma co sie ludzic pokojem na swiecie i spokojnym zyciem. Dzisiejszy swiat jest taki, ze jak cie nie dorwa terrorysci, to jakis psychopata moze cie pociac nozem...
Myslisz, ze terrorysci nagle odrzuciliby swoje idealy jakimi jest zabijanie niewinnych i dotrzymaliby slowa? Zaprawde piekny jest swiat, w ktorym zyjesz, ale niestety nie jest to nasz swiat