Cytuj:
Oryginalnie napisane przez AnElKa
Ci co mnie krytykowali było zagrozenie bo Solidranosc powstawla wiec w kazdej chwili moglbyc jakis wybuch na trasie ich przejazdu albo w stoczni wiec nie mowcie z nób jestem poprostu mowie to co mysle ..
|
Jestes. Zapytaj sie amerykanina albo szweda co to solidarnosc, ciekawe czy odpowie. Terrorysci nie wiedza i nie wiedzieli co to solidarnosc, nie bylo zadnego ryzyka... dziecko, nie wiesz o czym mowisz. Wydaje ci sie ze jesli ty wiesz o czyms, to zaraz cala Europa i swiat o tym wiedza. Nie. O Polsce sie nie mowi. Polska sie nikt nie interesuje.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Szanse na atak terrorystyczny w Polsce, są takie same jak w innych, "więcej" znaczących krajach Europy. Dlaczego? Gdyż celem terrorystów nie jest zniszczenie siedziby rządu albo giełdy papierów wartościowych, tylko zastraszenie ludności cywilnej. Zaatakują miejsce publiczne, dostępne zwykłym cywilom. Dla nich nieważne jest w jakim kraju zaatakują, gdyż efekt będzie taki sam, ludzie zaczną się bać.
|
Wiesz ile dziennie zamachow jest w iraku? Mowi sie tylko o tych najkrwawszych, i to nie zawsze na poczatku wiadomosci. A zamach w turcji? Tez nie bylo o tym mowy. Ile osob widzialo zamach w londynie na zywo? Kilkaset. A dzieki mediom dowiedzialy sie o tym miliony. Na tym polega sianie strachu. Atakowanie kraju, o ktorym to ataku w danym kraju media bede mowic. Polska takim krajem nie jest.
Jesli dobrze pamietam, w tych grozbach "wycofajcie wojska z iraku albo po miesiacu zaatakujemy" wymieniono Wlochy i Danie.
O Polsce nawet nie wspomniano.
Ludzie, przestancie leczyc kompleksy... wydaje wam sie ze Polska i Polacy na arenie miedzynarodowej sa czyms?
Sa niczym
Jestem gotow sie zalozyc, ze przez najblizsze lata w Polsce nie bedzie nawet PROBY zamachu. Kazdy inteligenty czlowiek to wie. Nawet matek sie z tym zgadza. =P