Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Matek Uciekaido
Studjuje w Gd. Jak przyjezdza obcokrajowiec to pierwsze co zwiedza to stocznia. Ciekawo dlaczego? Wiesz moze.... tak SOLIDARNOSC dziecko SOLIDARNOSC. To marka rozpoznawalna w calej europie a moze i dalej. Walesa... nagroda Nobla... pamietasz? 
|
1. Nie dziecko, podrostku. :rolleyes:
2. Doskonale wiem, kto zna Solidarnosc, a kto nie.
Oczywistym jest, ze ci ktorzy pamietaja tamte czasy, chcac nie chcac wiedza co to jest. Musieli slyszec o tym wydarzeniu, to logiczne. Mam na mysli mlodziez, a wiec to, ile mowi sie o tym aktualnie. Prosze bardzo, zapytaj szweda, anglika, hiszpana (ot, chcociazby w tibii, nie trzeba daleko szukac). Sam wiem z doswiadczenia, ze znakomita wiekszosc nie bedzie miala pojecia o Solidarnosci.
Kazdy kto nie wierzy, niech sam sie przekona.
Czytajac rl life forum mozna sie za to dowiedziec ze komunizm sam upadl, a co wiecej, to nie byl komunizm, bo komunizm jest dobry. Takie panuje przekonanie u czesci nie dzieci, a mlodziezy.
A moze ktos z was widzial angielskie wydanie czegos w rodzaju plakatu, z ktorego ucza sie dzieci, przedstawiajacego wydarzenia wieku XX? Jest I wojna, II, upadek muru berlinskiego, nowe kraje w EU. Ale o solidarnosci, walesie nie ma nic.
Dobrze wiem kto ma pojecie o solidarnosci, a kto nie. Zapytajcie sie czegokolwiek zwiazanego z historia polski. Wiekszosc wie tylko, ze bylismy okupowani podczas II wojny swiatowej.
Kto pamieta te czasy, ten wie co to solidarnosc. Jak jest z resztą - kazdy moze sie przekonac. Mowi sie ze walesa to ikona XX wieku, solidarnosc znany symbol... ja o tym wszystko wiem, drogi podrostku, co nie zmienia faktu, ze rzeczywistosc na zewnatrz jest zupelnie inna. Kazdy moze sprawdzic.
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Caerlionne
Wiesz ile zamachów jest w Izraelu? Tutaj codziennie ginie wielu ludzi, lecz żadna telewizja nic nie powie, gdyż nie mają czasu antenowego. Naprawdę myślisz, że zachód nie zareaguje na zamach terrorystyczny w naszym kraju?! Rotfl'n'lol.
|
Sa rozne rodzaje reakcji, nie twierdze ze NIC nie powiedza. Ale co tam, nadal uwazaj ze jestesmy wielcy i potezni i z kazdej strony o nas mowia i na nas patrza.
@down:
Widac terrorysci tak nie uwazaja - w swoich oswiadczeniach i grozbach nawet nie wymieniaja polski, zamiast tego dania czy wlochy. A to przeciez polska ma swoja strefe okupacyjna. Czy wg ciebie o zamachach w bulgarii mowilo by sie tyle samo co o zamachach w londynie? O takich krajach sie nawet nie wspomina, a co dopiero atakuje.